Ειδήσεις

Με ποδηλατοβόλτα στην ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, έληξαν οι δράσεις της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» στο Δήμο Εορδαίας


 Έλαβε τέλος μια εβδομάδα με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Εορδαίας,  με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενθάρρυνση των πολιτών στη χρήση βιώσιμων εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με φορείς, ομάδες, συλλόγους και σχολεία, έληξαν με την καθιερωμένη πορεία ποδηλάτων και την προσωρινή – συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε κεντρικές οδούς, μέσα στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Στην τελετή λήξης κληρώθηκαν 4 ηλεκτρικά πατίνια και 2 ηλεκτρικά ποδήλατα, ενώ ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς στην σύντομη ομιλία του, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση όλων των δρώμενων, σημείωσε ότι οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν για 3η συνεχόμενη χρονιά συμβάλλουν στην ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, αποκτώντας πλέον θεσμικό χαρακτήρα.

Να τονίσουμε ότι όλες οι δράσεις τελούσαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Δήμος Εορδαίας εκφράζει ολόθερμες ευχαριστίες στο στους χορηγούς και αρωγούς όλων των δράσεων και πιο συγκεκριμένα :

 

  • Όμιλο Εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
  • ΕΔΑΔΥΜ Α.Ε.
  • Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε.-Φυσικό Μεταλλικό Σέλι.
  • ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαΐδας Α.Ε.
  • Ζαχαροπλαστεία «Γιώργος Σιδηρόπουλος».
  • MARIA DECORATION.

 

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Τμήμα Τροχαίας Εορδαίας, στη Δημοτική Αστυνομία και στη ΔΙΑΔΥΜΑ A.E. για τη δική τους στήριξη στις δράσεις.

 

Ακόμα θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συλλόγους, τα σωματεία, τις εθελοντικές ομάδες, τις εικαστικές ομάδες, τους φορείς, τα σχολεία και τα ΚΔΑΠ, που με τη δική τους συμμετοχή και πολύτιμη συνεισφορά κατέστη εφικτή η επιτυχία όλων των πραγματοποιηθέντων δράσεων.

 

Τέλος ο Δήμος Εορδαίας εκφράζει ολόθερμες ευχαριστίες προς όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τα οποία κάλυπταν καθημερινά όλα τα δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Βελβεντού: Δωρεάν Rapid tests την Τρίτη 4 Οκτωβρίου
Επόμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Σε πιλοτική λειτουργία η έξυπνη ελεγχόμενη στάθμευση για άτομα με αναπηρία