Ειδήσεις

Δήμος Κοζάνης: Συναντήσεις για την προώθηση και ανάπτυξη της κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής


Η προώθηση των θεμάτων της Τρίτης Ηλικίας και της Δια Βίου Μάθησης αποτέλεσαν τον στόχο των πρόσφατων συναντήσεων του αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Γρηγόρη Τζουμερκιώτη, με στελέχη Υπουργείων και φορέων, στην Αθήνα. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή του στελέχους του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης, Δημήτρη Λεούδη.

Αναλυτικά, ο κ. Τζουμερκιώτης συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδα Χριστόπουλο. Στη συνάντηση αυτή εκφράστηκε η βούληση του Δήμου Κοζάνης να ενταχθεί στην τρίτη φάση υλοποίησης του προγράμματος «3ηe-λικία», η οποία περιλαμβάνει τη «Λειτουργία Ψηφιακών Γωνιών για την ψηφιακή ενδυνάμωση των ηλικιωμένων», μέσω εφαρμογής υβριδικής μορφής. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει α) την εξατομικευμένη υποστήριξη των ηλικιωμένων β) και την εκπαίδευση- μάθηση μέσα από την ομάδα και τη συλλογική διάδραση με την καθοδήγηση-υποστήριξη των ψηφιακών εκπαιδευτών-βοηθών. Σημειώνεται, ότι με τη συνεργασία των δυο φορέων, το επόμενο διάστημα θα αναζητηθεί η πηγή χρηματοδότησης για τη δράση, καθώς και η προσαρμογή της στα πληθυσμιακά δεδομένα του Δήμου Κοζάνης.

Επίσης, συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την υπεύθυνη του Έργου Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, Κωνσταντίνα Φούσα και στελέχη της ομάδας έργου, στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Κατά τη συζήτηση, ο Δήμος Κοζάνης αναγνωρίστηκε από τα στελέχη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ως από τους πρωταγωνιστές Δήμους στην υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων. Παράλληλα, συζητήθηκε το μέλλον της Πράξης «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης» και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, ενώ ο Δήμος Κοζάνης δεσμεύτηκε για την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών στήριξης και ενίσχυσης της Πράξης.

Υπογραμμίζεται, ότι η κοινωνική και εκπαιδευτική πολιτική αποτελούν βασική προτεραιότητα του Δήμου Κοζάνης, με στόχο την αξιοποίηση κάθε δυνατής συνεργασίας και χρηματοδότησης.

Προηγούμενο άρθρο Η γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Stardust στην Κοζάνη
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων