Ειδήσεις

Το Ίδρυμα Μιχαήλ και Αλεξάνδρας Κουκουλίδου ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την χρηματοδότηση τεσσάρων μεγάλων κοινωφελών έργων


Το « Ίδρυμα Μιχαήλ και Αλεξάνδρας Κουκουλίδου» ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την χρηματοδότηση από κοινού με το Δήμο Βοΐου τεσσάρων μεγάλων κοινωφελών έργων που θα πραγματοποιηθούν στη Σιάτιστα και θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην λειτουργική, περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του οικισμού.
Με αυτή του την απόφαση το ίδρυμα θα διαθέσει από τους πόρους του το συνολικό ποσό των 2.500.000 ευρώ για την εκτέλεση των εξής έργων:
– Ανάπλαση βόρειας εισόδου Σιάτιστας, το ποσό των 800.000,00 ευρώ
– Ανάπλαση νότιας εισόδου Σιάτιστας, το ποσό των 800.000,00 ευρώ
– Ανάπλαση πλατείας Εμπορίου Σιάτιστας, το ποσό των 400.000,00 ευρώ
– Ανάπλαση κεντρικού δρόμου Σιάτιστας, το ποσό των 500.000,00 ευρώ

Ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Χρήστος Ζευκλής εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον Πρόεδρο του ιδρύματος Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιο και στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ελπιδοφόρο Κακάλη, κ. Αθανάσιο Σπύρου, κ. Δημήτριο Λάγγα, κ. Μάρκο Τέρτη, και κ. Γεώργιο Κακάλη για την απόφαση τους η οποία θεωρείται ιστορική μιας και αποτελεί την μεγαλύτερη στα χρονικά χρηματοδότηση έργων από το ίδρυμα.

Το « Ίδρυμα Μιχαήλ και Αλεξάνδρας Κουκουλίδου» ιδρύθηκε από τον Μιχαήλ Κουκουλίδη και η λειτουργία του συνεχίστηκε επάξια από την σύζυγό του Αλεξάνδρα.
Ο Μιχαήλ Κουκουλίδης, έζησε στη Σερβία, όπου και διέπρεψε επαγγελματικά, έχοντας πάντα στο μυαλό του και στην καρδιά του τη γενέτειρά του Σιάτιστα.
Στη συνέχεια, αφού επέστρεψε στην Ελλάδα και βλέποντας την φτώχεια των συμπατριωτών του αποφασίζει να τους βοηθήσει υλοποιώντας σημαντικά έργα στην πόλη. Σήμερα υπάρχει εξαμελής επιτροπή που διαχειρίζεται τα έσοδα των ακινήτων του και τα διαθέτει για κοινωφελείς και αγαθοεργούς σκοπούς.

 

Προηγούμενο άρθρο Πιστοποιημένα σεμινάρια στην Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση
Επόμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση με τις διευθύντριες & τις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων