Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα – Ομιλία στην Βουλή: H δημοκρατική εκτροπή που προκάλεσε η κυβέρνηση με τις παρακολουθήσεις θα πάρει την πρέπουσα απάντηση από τους πολίτες


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Η κ. Βέττα ανέφερε αρχικά ότι το νομοσχέδιο αποτελεί επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες της για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών των επικοινωνιών  πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, ακόμα και των αρχηγών του Στρατού.

Όπως ανέφερε η Βουλευτής: «Η χώρα μας είχε δεκαετίες να συγκλονιστεί από ένα σκάνδαλο παρακολουθήσεων τέτοιου μεγέθους. Συγκεκριμένα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, πάλι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, γιατί ορισμένα πράγματα δεν είναι καθόλου τυχαία.

Δυστυχώς, φτάσαμε να συζητάμε ξανά για παρακολουθήσεις, λογισμικά, sms, επισυνδέσεις, κοριούς και τόσα άλλα πράγματα που πλήττουν βάναυσα μια φιλελεύθερη δημοκρατία.»

Στη συνέχεια, η κ. Βέττα απαρίθμησε τους βασικούς σταθμούς της υπόθεσης των υποκλοπών από τον Ιούλιο του 2019, με τον έλεγχο της ΕΥΠ από τον Πρωθυπουργό, τις αναρίθμητες παρακολουθήσεις με τη συνέργια ιδιωτών και την χρήση κακόβουλων λογισμικών, τα νομικά εμπόδια και τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις για την υπεράσπιση της κυβέρνησης.

Επί της ουσίας, όπως ανέφερε: «Σε μια οποιαδήποτε χώρα με εδραιωμένους δημοκρατικούς θεσμούς και Σύνταγμα, ένας Πρωθυπουργός που θα είχε μια τόσο άμεση σχέση με ένα τέτοιο σκάνδαλο, θα είχε παραιτηθεί από το βάρος των αποκαλύψεων.

Εδώ, ο κ. Μητσοτάκης, διεκδικεί για μία ακόμη φορά για τον εαυτό του τον ρόλο του πυροσβέστη, ξεχνάει επιμελώς όμως να αναφέρει ότι ο ίδιος έχει βάλει τη φωτιά»

Έπειτα, η Βουλευτής ανέφερε τα τρωτά σημεία του νομοσχεδίου, εστιάζοντας στην απαγόρευση της ενημέρωσης των παρακολουθουμένων επί τριετία, τη μη διασαφήνιση του όρου εθνική ασφάλεια –γεγονός που δίνει το δικαίωμα σε διασταλτική χρήση- και την ανεξέλεγκτη δράση της ΕΥΠ έναντι της ΑΑΔΕ και της Βουλής.

Κλείνοντας, η κ. Βέττα ανέφερε: «Η κοινωνία, οι δημοκρατικοί πολίτες δεν αδιαφορούν για τις παρακολουθήσεις και τις παράνομες πράξεις του Πρωθυπουργού, όπως εσείς θέλετε να πιστεύετε.

Αντιθέτως. Η δυστοπία των παρακολουθήσεων, αθροίζεται στην οργή και την απόγνωση από την πρωτοφανή ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τις τιμές στην ενέργεια, ακόμα και την ανασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών, προβλήματα για τα οποία κωφεύετε.

Οι επερχόμενες εκλογές, θα καταγράψουν την αποδοκιμασία των πολιτών και θα δώσουν μια δημοκρατικό διέξοδο στον φαύλο δρόμο που έχετε ακολουθήσει.»

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Πολίτες και επιχειρήσεις συνεχίζουν να στηρίζουν το συσσίτιο
Επόμενο άρθρο Ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για το Ποδήλατο