Ειδήσεις

Ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο απέκτησε ο Δήμος Κοζάνης


Ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο απέκτησε ο Δήμος Κοζάνης, ενισχύοντας το πρόγραμμα διαχείρισης  ζώων συντροφιάς. Η ίδρυση του Δημοτικού Κτηνιατρείου Κοζάνης αποτέλεσε δομικό στόχο της δημοτικής αρχής, ο οποίος επετεύχθη και συμπεριλαμβάνεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου.

Αρχικά, στο Δημοτικό Κτηνιατρείο, θα μπορούν να πραγματοποιούνται κτηνιατρικές εργασίες που  εμπίπτουν στις υποχρεώσεις του δήμου από το Ν.4830/2021 προς τους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά οι στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς από εθελοντικές ομάδες κτηνιάτρων ή μεμονωμένους εθελοντές κτηνιάτρους που θα αποδέχονται τις προσκλήσεις του Δήμου Κοζάνης.

Το Δημοτικό Κτηνιατρείο αποτελείται από τέσσερις χώρους. Δύο χώρους εξεταστηρίου-χειρουργείου, χώρο ανάνηψης και αναμονής των ζώων και χώρο διοίκησης με γραφείο κτηνιάτρων. Ο  σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του, υπερβαίνει κατά πολύ τα ελάχιστα που ορίζει η νομοθεσία. Με αιματολογικούς και βιοχημικούς αναλυτές, συσκευή εισπνευστικής αναισθησίας και πλήρη εξοπλισμό χειρουργείου, το Δημοτικό Κτηνιατρείο θα αποτελέσει ισχυρό εργαλείο για την αποτελεσματικότερη διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η στέγαση και λειτουργία το Δημοτικού Κτηνιατρείου στην Λευκόβρυση, υλοποιήθηκε έπειτα από τη διαδικασία παραχώρησης μέρους των εγκαταστάσεων του πρώην Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Κοζάνης στο Δήμο Κοζάνης. Συγκεκριμένα, η  απόφαση του αρμόδιου ΥπουργείουΑγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (επισυνάπτεται)περιελάβανε τη δωρεάν παραχώρηση, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, της χρήσης του αριθ. 542δ ακινήτου μετά των υφισταμένων κτηριακών εγκαταστάσεων του πρώην Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Κοζάνης που βρίσκεται στη Λευκόβρυση νομού Κοζάνης, για κοινωφελή σκοπό, και την παραχώρηση της χρήσης  τμήματος των κτηριακών εγκαταστάσεων για τη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου.

Ο Δήμος Κοζάνης εκφράζει τις ευχαριστίες του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώςκαι την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τη συνεργασία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εορταστική συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας την Τετάρτη - Εορταστική εκδήλωση 13 πολιτιστικών συλλόγων την Πέμπτη
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων