Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: Η ελλιπής, βεβιασμένη και στρεψόδικη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας φανερώνει την ενοχή της κυβέρνησης


Η Βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα θα μιλούσε, όπως ήταν προγραμματισμένο, στην συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ενάντια στην κυβέρνηση, έπειτα από την ανάδειξη αδιάψευστων στοιχείων για τις επίσημες παρακολουθήσεις πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών από την Ε.Υ.Π., που πρόσκειται απευθείας στον κ. Μητσοτάκη.

Ωστόσο, η ομιλία δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της  απόφασης του Προεδρείου της Βουλής να περικόψει τον κατάλογο των ομιλητών, στερώντας από τους βουλευτές το δικαίωμα στην δημόσια τοποθέτηση λόγω της σπουδής της κυβέρνησης να περιορίσει τις ημέρες και τις ώρες συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.

Παράλληλα, από την συζήτηση αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης, με φθηνούς αντιπερισπασμούς, δεν απάντησαν στα ερωτήματα για τις παρακολουθήσεις, αποδεικνύοντας στην πράξη την ενεργό συμμετοχή τους στο ζοφερό αυτό ζήτημα.

Η κ. Βέττα δήλωσε: «Η ελλιπής, βεβιασμένη και στρεψόδικη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας εκ μέρους της κυβέρνησης φανερώνει την ενοχή του Πρωθυπουργού στο ζήτημα των υποκλοπών. Πλέον, αποδείχθηκε ότι η Δημοκρατία είναι άθυρμα στα χέρια του κ. Μητσοτάκη ο οποίος μεταχειρίστηκε αθέμιτα και αξιοκαταφρόνητα μέσα για την προώθηση των στενών κομματικών του συμφερόντων. Οι πολίτες στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, να υπερασπιστούν την Δημοκρατία και το Σύνταγμα και να δώσουν την εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που εγγυάται την κοινωνική συνοχή, το κράτος δικαίου και την ευημερία της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της χώρας»

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για τον διακανονισμό των παλαιών και νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο
Επόμενο άρθρο Συνεδρίαση στο Δημαρχείο του Δήμου Βοΐου, στη Σιάτιστα