Ειδήσεις

Γεώργιος Κασαπίδης: Η επανεκκίνηση του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο στέλνει αισιόδοξα μηνύματα


Ένα φιλόδοξο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης για το 2023, παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο, καθηγητή κ. Δημήτρη Κούτουλα και τους φορείς του τουρισμού, σχεδίασε τη διαμόρφωση του σχεδίου τουριστικής προβολής για το 2023, με στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Με το στρατηγικό σχέδιο τουριστικής προβολής αντιμετωπίζεται ενιαία το τουριστικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας και μπαίνουν οι βάσεις για την μακροπρόθεσμη, ορθολογική, περιβαλλοντικά εναρμονισμένη και µε προϋποθέσεις αειφορίας τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας.

Η Δυτική Μακεδονία διαθέτει απαράμιλλο φυσικό κάλλος, σπάνιο πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο, σε έναν συνδυασμό, που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, ως ένας πλήρης τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο.

Στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου για την Τουριστική Προβολή της Δυτικής Μακεδονίας:

Βασικός στόχος του στρατηγικού σχεδιασμού είναι η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας κατά τρόπο που θα επιτυγχάνονται ταυτόχρονα:

  1. Αύξηση της αναγνωρισιμότητας του προορισμού Δυτική Μακεδονία
  2. Αύξηση της επισκεψιμότητας με συστηματική προσέγγιση τόσο του ευρύτερουταξιδιωτικού κοινού όσο και τουριστών ειδικών κατηγοριών
  1. Αύξηση του χρόνου παραμονής και της κατά κεφαλήν δαπάνης ανά επισκέπτη.
Προηγούμενο άρθρο Διακρίσεις του Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας σε Αγώνες Σκι
Επόμενο άρθρο ΦΣ Κοζάνης: Νέο μεταγραφικό μπάμ με Στέλιο Μαραγκό και αύρα πρωταθλητή!