Ειδήσεις

Πλήρωση Δύο (2) θέσεων Επιστημονικών Συνεργατών – Ειδικών Συμβούλων των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Γνωστοποιούμε την πλήρωση δύο (2) θέσεων Επιστημονικών Συνεργατών ή Ειδικών Συμβούλων, για την κάλυψη των αναγκών των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών:

α) Ψηφιακής Μετάβασης, Πράσινου Μετασχηματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας και

β) Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης

με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ίση με τη θητεία των ως άνω Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την επικουρία των οποίων θα προσληφθούν.

Η πρόσληψη θα διενεργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 243 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α’) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης — Πρόγραμμα Καλλικράτης» όπως ισχύουν.

  • Για τους Ειδικούς Συμβούλους απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής,
  • Για τους Επιστημονικούς Συνεργάτες, απαιτείται επιπλέον και διδακτορικό δίπλωμα ή τίτλος μεταπτυχιακών σπουδών Σχολής Ανώτατης Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή αξιόλογες ειδικές μελέτες, σχετιζόμενες με το αντικείμενο της απασχόλησής τους.
  • Να έχουν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για το μόνιμο προσωπικό του Δημοσίου, ήτοι:
  1. Να είναι Έλληνες πολίτες (Εξαίρεση: Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και πολίτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης)
  2. Να έχουν υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων
  3. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαχθεί νόμιμα από αυτές (Εξαίρεση: Δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για τους πολίτες κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τους οποίους δεν προβλέπεται στη χώρα τους τέτοιο κώλυμα).
  4. Να μην υπάρχει κώλυμα πρόσληψης από ποινική καταδίκη ή υποδικία ή απαγόρευση ή δικαστική συμπαράσταση ή απόλυση από θέση δημόσιας υπηρεσίας, ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Ν.Π.Δ.Δ. (άρθρο 8 & 9 του Ν. 3528/2007).

Τα ανωτέρω πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά την τελευταία ημέρα προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, όσο και κατά τον χρόνο πρόσληψης.

Υποβολή Αιτήσεων

Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν στις παραπάνω θέσεις και έχουν τα νόμιμα προσόντα, πρέπει μέσα σε αποκλειστική προθεσμία πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε  πέντε (5) τοπικές εφημερίδες της Περιφέρειας, να υποβάλλουν στο Γραφείο του Περιφερειάρχη – Περιοχή ΖΕΠ – 50100 Κοζάνη, 2ος όροφος, σχετική αίτηση.*

*Η σχετική αίτηση (η οποία θα συνταχθεί από τους ενδιαφερόμενους) θα πρέπει να απευθύνεται στον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, στον οποίο επιθυμούν να προσληφθούν και να επισυνάπτονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ισχύει έως και την Τετάρτη 08-02-2023.

 

Ο Περιφερειάρχης  Δυτικής Μακεδονίας

Γεώργιος Κασαπίδης

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση 5ης Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βελβεντού
Επόμενο άρθρο Ο βουλευτής Γιώργος Αμανατίδης για τους καλλιεργητές Κρόκου και τους αλιείς καραβίδας