Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: Συνάντηση με τον Διοικητή του Μαμάτσειου


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γ.Ν. Κοζάνης ΄΄Μαμάτσειο΄΄ κ. Δημήτρη Σιόλιο, ενώ κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Ακατανόητη η επιλογή της κυβέρνησης να απομακρύνει τους εργαζόμενους του Γ.Ν. Κοζάνης ΄΄Μαμάτσειο΄΄ στην καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση και να επαναφέρει τους εργολάβους».

Η συνάντηση με τον Διοικητή είχε ως κεντρικό αντικείμενο την ενημέρωση για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου σε αυτούς τους τομείς ενώ, παράλληλα, υπήρξε συζήτηση για την υποστελέχωση και τις γενικότερες ελλείψεις στο Νοσοκομείο.

Έγινε συζήτηση πάνω στο γεγονός ότι επίκειται απομάκρυνση εργαζομένων καθώς υπάρχουν ήδη προκηρύξεις και οικονομικές προσφορές εκ μέρους εργολάβων για την ανάληψη υπηρεσιών στην καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση, ως αποτέλεσμα της κεντρικής κυβερνητικής επιλογής για τον χώρο της Υγείας.

Η κ. Βέττα ανέφερε ότι η απομάκρυνση των εργαζομένων και η επαναφορά των εργολάβων συνιστά μια παράλογη και επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον επιλογή. Ειδικότερα, τόνισε, ότι η απομάκρυνση των 17 καθαριστριών, αλλά και των υπόλοιπων 21 εργαζομένων ως το τέλος Ιουνίου, θα επιφέρει μεγάλη επιβάρυνση στον προϋπολογισμό χωρίς –τουναντίον- να επέλθει βελτίωση των υπηρεσιών.

Υπενθύμισε ότι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, ως κυβέρνηση, να προχωρήσει στην πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, επέφερε εξοικονόμηση χρημάτων (πάνω από 70 εκατομμύρια, σε σχέση με την εναλλακτική επιλογή) ποιοτικότερες υπηρεσίες για ασθενείς και συνοδούς, ενώ πρόσφερε στους εργαζόμενους αξιοπρεπείς μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Παράλληλα, ζήτησε από τον Διοικητή να αναστείλει τις ενέργειες για την απομάκρυνση των εργαζομένων έως ότου ξεκαθαρίσει το σκηνικό με τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις.

Τέλος, η κ. Βέττα, όπως είχε δεσμευτεί στην πρόσφατη συνάντησή της με τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση, όπου καταγράφεται το σκηνικό με τους Σ.Ο.Χ. στο Μαμάτσειο, θέτοντας τα εξής ερωτήματα:

1.      Για ποιο λόγο προωθείται η επανείσοδος των εργολάβων καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης στο Γ.Ν. Κοζάνης ενώ έχει αποδειχθεί ότι παρέχουν ακριβότερες υπηρεσίες και με χειρότερους όρους εργασίας και αμοιβής για τους εργαζόμενους;
2.      Προτίθεται να αλλάξει τον σχεδιασμό του υπουργείου, προχωρώντας εκ νέου σε προκηρύξεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Γ. Ν. Κοζάνης;

Με εκτίμηση,
Γραφείο Βουλευτή

Προηγούμενο άρθρο Λόγω διακοπής ρεύματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο, εκτός λειτουργίας το σύστημα τηλεθέρμανσης
Επόμενο άρθρο Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: Πληρώνονται οι ενισχύσεις στους μηλοπαραγωγούς και στους καστανοπαραγωγούς