Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: Οι καπνοπαραγωγοί της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να αντιμετωπιστούν με ισονομία και δικαιοσύνη


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Μη καταβολή ενίσχυσης de minimis στους καπνοπαραγωγούς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Η ερώτηση βασίζεται στο από 23.3.23 αίτημα του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Βοίου Καστοριάς Γρεβενών σχετικά με την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου που παραχώρησε ενίσχυση de minimis σε καπνοπαραγωγούς, μόνο συγκεκριμένων περιφερειών της χώρας.

 

Ο αποκλεισμός των καπνοπαραγωγών της Δυτικής Μακεδονίας από τις ενισχύσεις de minimis συνιστά μια άδικη και ακατανόητη απόφαση, δεδομένου ότι οι δυσχέρειες στην παραγωγή, εμπορία και διάθεση των καπνικών προϊόντων είναι κοινές για όλους τους παραγωγούς.

 

Εύλογα, η ισονομία στις χρηματοδοτήσεις κάθε τύπου είναι αναγκαία, αφενός για την κάλυψη των αναγκών των καπνοπαραγωγών, εν προκειμένω της Δυτικής Μακεδονίας και, αφετέρου, για την δίκαιη αντιμετώπιση όλου του τομέα.

 

Ως εκ τούτου, τίθενται υπόψη του Υπουργού τα αιτήματα των καπνοπαραγωγών και ζητούνται άμεσες απαντήσεις και λύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Προηγούμενο άρθρο Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, διακοπή υδροδότησης σε περιοχή της Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Β’ Φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού