Ειδήσεις

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης 3 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από οικίες


Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, -3- διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 09 έως 12 Απριλίου του τρέχοντος έτους, στην πόλη της Κοζάνης.

Για τις υποθέσεις συνελήφθησαν χθες (23-04-2023) το βράδυ από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 22,24,31 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία 52χρονου ημεδαπού μέλους της ομάδας, ο οποίος και αναζητείται.

Από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών, καθώς και του τρόπου δράσης  (modus operandi) της εγκληματικής ομάδας, διαπιστώθηκε ότι, οι ανωτέρω είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές από κοινού, συγκροτώντας εγκληματική ομάδα. Συγκεκριμένα, οι τρεις εκ των τεσσάρων συλληφθέντων, το διάστημα από 09-04-2023 έως και 12-04-2023 στην πόλη της Κοζάνης, διέπραξαν από κοινού συνολικά τρεις (3) κλοπές οικιών, αφαιρώντας χρυσαφικά, κοσμήματα και χρηματικά ποσά, με σκοπό το οικονομικό όφελος, ενώ στη συνέχεια απομακρύνονταν από την οικία με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 52χρονου ημεδαπού.

 Αναλυτικότερα, χθες (23-04-2023) το βράδυ εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) στην πόλη της Κοζάνης, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  με οδηγό τον 31χρονο και επιβάτες τους έτερους ημεδαπούς και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν εντός του οχήματος διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία  και αντικείμενα με τα οποία, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, διέπραξαν τις ανωτέρω κλοπές.

Συνολικά κατασχέθηκαν -1- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διάφορα εργαλεία και αντικείμενα.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 52χρονου, ενώ διερευνάται και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα καλεί σε εκδήλωση
Επόμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Συνεχίζονται οι μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων