Ειδήσεις

«Ανακατασκευάζοντας την πραγματικότητα» στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης


Τα ArtSessions παρουσιάζουν τους μουσικούς δρόμους του Μανώλη Κουτσονάνου και το φωτογραφικό έργο του Αλέξανδρου Βρεττάκου και υποδέχονται τους νέους και τις νέες του προγράμματος «Πολιτισμός, Δημιουργικότητα, Κοινότητα», που υλοποιεί ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης και το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας.

Ημερομηνία// Πέμπτη, 04Μαΐου

Τοποθεσία// Το σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Αγίου Χριστόφορου 6, Κοζάνη

Ώρα// 21:00

Πρόγραμμα//
21:00 Μανώλης Κουτσονάνος «Buskers» Μουσικοί του δρόμου
22:00 Αλέξανδρος Βρεττάκος «Ανακατασκευάζοντας την πραγματικότητα» μια διάλεξη περί της φωτογραφίας δρόμου

 

Το 5o ArtSession: Σχήμα στο κενό συνθέτει και μας μεταφέρει στον φωτογραφικό κόσμο του Αλέξανδρου Βρεττακου, ο οποίος θα παρουσιάσει μια διάλεξη περί φωτογραφίας δρόμου «Ανακατασκευάζοντας την πραγματικότητα» και στον μουσικό κόσμο του Μανώλη Κουτσονάνου, ο οποίος θα παρουσιάσει τη δουλειά του «Μουσικοί του δρόμου», μέσα από το ταξίδι που πραγματοποίησε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παίζοντας μουσική στο δρόμο.

Θα ακολουθήσει liveμε το ηχείο και τα τύμπανα που χρησιμοποίησε στο ταξίδι του συνοδεύοντας μπάντες jazz, funkκαι από τον προσωπικό του δίσκο. Το σπίτι, αλλά και η αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης αλλάζει μορφή και μετατρέπεται σε γκαλερί τέχνης θέλοντας να ενστερνιστεί μια σύγχρονη αντίληψη για την τέχνη που είναι ανοιχτή σε όλους.

 

 

 

Ο Αλέξανδρος Βρεττάκος:

Ο Αλέξανδρος Βρεττάκος γεννήθηκε το 1964 στην Κοζάνη, όπου ζει μέχρι σήμερα.

Εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σπούδασε φωτογραφία  το διάστημα 1986-89 στο Novi-Sad της Σερβίας. Δίδαξε φωτογραφία στη ΝΕΛΕ και στα ΙΕΚ Κοζάνης τη δεκαετία του ‘90. Επίσης, το ίδιο διάστημα οργάνωσε τμήματα φωτογραφίας και δίδαξε σε διάφορα προγράμματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το 2003 δημιούργησε σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης το Φωτογραφικό Εργαστήρι Φωτοδίοδος, όπου μέχρι σήμερα  διδάσκει αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία.

Έχει στο δυναμικό του δεκαεννέα ατομικές εκθέσεις.

Από το 2003 ασχολείται και με την ψηφιακή φωτογραφία κάνοντας αρκετούς πειραματισμούς για την καλύτερη κατανόηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής εικόνας.

 

Ο Μανώλης Κουτσονάνος:

Μανώλης Κουτσουνάνος ντράμερ και συνθέτης.Γεννήθηκε και ζει στην Κοζάνη από τα 12 του ξεκίνησε ως τρομπετίστας με δάσκαλο και καθοδηγητή τον Ελευθέριο Καραχάλιο.

Αργότερα στρέφεται προς τη μεγάλη του αγάπη τα τύμπανα αρχίζοντας τις σπουδές του στο τμήμα τζαζ του νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη του μπάντα με ιδιαίτερο χαρακτήρα ήταν οι apopsistrio που κυκλοφόρησαν το δίσκο τους με τίτλο «Επιρροές».Μετά από αναζητήσεις μετακομίζει στη Νέα Υόρκη όπου παρακολουθεί μαθήματα από κορυφαίους της τζαζ, επιστρέφοντας ταξιδεύει σε Ελλάδα Ευρώπη και ως μουσικός του δρόμου ενώ, παράλληλα, συνθέτει ηχογραφεί τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Ταξίδι fromtradition του Jazz» και το δεύτερο «Θύμησες».

Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη σειρά «Γέφυρες» που η εμφάνιση του αυτή χαρακτηρίστηκε από τις 10 καλύτερες που έχουν περάσει από το Μέγαρο Αθηνών στα 20 χρόνια, στο Ζάππειο Μέγαρο, στο Μεξικό SanLuispotosi και σε πολλά άλλα φεστιβάλ αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

 

Τι είναι τα ArtSessions: Σχήμα στο κενό

H AΡΣΙΣ Κοζάνης σε συνεργασία με το περιοδικό Together δημιούργησαν μία φυσική πλατφόρμα άμεσης επαφής και διάδρασης με στόχο την προβολή, διάδοση και ανάπτυξη των τεχνών και κάλεσαν καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες της ευρύτερης περιοχής να υποβάλουν τη δουλειά τους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να την παρουσιάσουν στα ArtSessions: Σχήμα στο κενό!

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν την αρχική πρόταση του έργου/πρότζεκτ που θα ήθελαν να αναπτύξουν κατά την παρουσίαση τους με e-mail: infokoz@arsis.grκαι info@togethermag.gr, μέσω της σελίδων www.facebook.com/Arsis.Kozanisκαι www.facebook.com/togethermazi, αλλά και στο τηλέφωνο 2461049799.

Προηγούμενο άρθρο Πέμπτη 4 Μαΐου 2023: Διακοπή υδροδότησης σε οδούς της Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Πρόσκληση συμμετοχής σε υπαίθριες αγορές, επ’ αφορμή θρησκευτικών εορτών