Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: Οι εκλογές της 21ηςΜαΐου είναι μία ευκαιρία να δώσουμε οριστικό τέλος στην οικογενειοκρατία και τις επιλογές του παρελθόντος


Η υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης στην μαρτυρική Ερμακιά, όπου κατέθεσε στεφάνι προς τιμή των εκτελεσθέντων, από τους Ναζιστές και τους Έλληνες συνεργάτες τους.

Παράλληλα, περιόδευσε στο Καρυοχώρι, τα Κομνηνά, τον Άγιο Χριστόφορο, τα Λεύκαρα, τον Ροδίτη, τη Μεσιανή, τη Νεράιδα και τον Βαθύλακκο, ενώ σήμερα επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα, τον ΟΑΕΔ και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης.

Στις συζητήσεις με τους πολίτες, τόνισε ότι οι εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής είναι μια ευκαιρία για τους πολίτες όλης της χώρας, αλλά ειδικότερα της Π.Ε. Κοζάνης, να απαλλαγούν από την οικογενειοκρατία, τις πελατειακές επιλογές και τις πρακτικές του παρελθόντος.

Είναι μια ευκαιρία, όπως τόνισε, να αποκαταστήσουμε την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία, να δώσουμε προοπτική στις νέες και τους νέους, τους εργαζόμενους, τουςανέργους, τους συνταξιούχους, συνολικά σε όλους τους πολίτες που έχουν πληγεί από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της απερχόμενης κυβέρνησης.

Παράλληλα, με τους συνομιλητές της, αντάλλαξε απόψεις για την ακρίβεια, την ανεργία, την ερημοποίηση και τη φυγή των νέων, την βίαιη απολιγνιτοποίηση, τα προβλήματα με την άναρχη ανάπτυξη ΑΠΕ, το μαρασμό των υποδομών και την αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα.

Στην σημερινή της επίσκεψη στον ΟΑΕΔ, τόνισε ότι οι άνεργοι αλλά και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, υπέστησαν τις συνέπειες της απαξίωσης και της υποχρηματοδότησης για να υπηρετηθεί το κυβερνητικό αφήγημα περί ευημερίας την ώρα που η πραγματικότητα αναδεικνύει ότι υπήρξε «άνεργη ανάπτυξη», με κακοπληρωμένες δουλειές, καταστρατήγηση του οχταώρου και εργασιακή πίεση χωρίς έλεγχο από το ΣΕΠΕ και τους αρμόδιους μηχανισμούς.

Στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, αφενός τόνισε ότι πρέπει ν σταματήσει η υποστελέχωση, η έλλειψη χρηματοδότησης και η απαξίωση των ΟΤΑ και, αφετέρου, τόνισε ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής σε όλα τα επίπεδα, ώστε η Δυτική Μακεδονία να σταματήσει να είναι μία από τις χειρότερες περιοχές πανευρωπαϊκά σε ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες.

Σήμερα, η κ. Βέττα στις 18:00 θα επισκεφθεί την Ροδιανή, την Κερασιά και το Χτένι ενώ στις 20:00 θα μιλήσει σε εκδήλωση στην Αιανή, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Προηγούμενο άρθρο Ο Σωκράτης Βατάλης στα Σέρβια: Επιτακτική η ανάγκη θωράκισης και ενίσχυσης δομών όπως το Κέντρο Υγείας
Επόμενο άρθρο Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας κλοπή, που διαπράχθηκε σε βάρος 79χρονης