Ειδήσεις

Δημιουργία Πολυμετοχικής Επενδυτικής Εταιρείας στη Δυτική Μακεδονία


Η οικονομία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στην Λιγνιτική Παραγωγή και στη Γουνοποιία για πολλές δεκαετίες. Λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες αλλαγές που συμβαίνουν και θα συμβούν στο παραγωγικό μοντέλο της περιοχής, καλούμαστε να σχεδιάσουμε με διαφορετική οπτική ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης για την περιφέρειά μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Κασαπίδη, προτρέπουμε στη δημιουργία ενός πολυμετοχικού σχήματος από Δυτικομακεδόνες επενδυτές με τον διακριτικό τίτλο “Επενδυτική Δυτικής Μακεδονίας”. Η πρόταση αφορά στη δημιουργία ενός επενδυτικού μοντέλου στο οποίο θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες της Δυτικής Μακεδονίας. Προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται ήδη επαφές με επιχειρηματίες και υπάρχει ενδιαφέρον από μέρους τους.

Βασικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι οι επιχειρηματίες αυτοί να επενδύσουν στον τόπο μας δεδομένων των πολλών ευκαιριών που υπάρχουν καιτων εξαιρετικά ελκυστικών κινήτρων που θα δοθούν για επενδύσεις στην περιοχή. Κατόπιν των άνωθεν, προτρέπουμε τους επιχειρηματίες της περιοχή προς αυτή την κατεύθυνση γνωρίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν κύριο παράγοντα ανάπτυξης για την ενίσχυση του εισοδήματος και την αύξηση των θέσεων εργασίας στην Δυτική Μακεδονία. Βασικός στόχος είναι η διαφοροποίηση της οικονομίας μας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η παραγωγή νέου πλούτου και η ανάκτηση της αξίας των ήδη επενδυμένων κεφαλαίων της περιοχής. Τα κέρδη των επενδύσεων αυτών θα μένουν στην περιοχή για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομίας του τόπου μας.

Η Περιφέρεια θα είναι αρωγός και “μπροστάρης” για την συνένωση των δημιουργικών δυνάμεων της Δυτικής Μακεδονίας αναλαμβάνοντας την ευθύνη στήριξης της πρωτοβουλίας στο πλαίσιο των υποχρεώσεων και των δυνατοτήτων της (συντονισμός, υποδομές, ενημέρωση για προγράμματα, δράσεις εξωστρέφειας, ανάδειξη επιχειρηματικών ευκαιριών, αναπτυξιακά προγράμματα κ.α.).

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάστηκε κλοπή σε περιοχή της Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Εορτασμός για την 108η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης Σιάτιστας από τον τουρκικό ζυγό