Ειδήσεις

Πίνακες συμμετεχόντων λαϊκής αγοράς Αριστοτέλους (7,14/11/20)


Σας παραθέτουμε συνημμένα πίνακες των δικαιούμενων συμμετοχής εκθετών, για τη λαϊκή αγορά Αριστοτέλους, στις 7 ή 14 Νοεμβρίου

Τονίζουμε, ότι  οι επαγγελματίες λαϊκών αγορών μπορούν να αναπτύσσουν εκθετήριους πάγκους που δε θα ξεπερνούν τα μήκη σύμφωνα με το άρθρο 8 του κανονισμού λαϊκών αγορών (έμποροι διατροφικών 8μ, παραγωγοί 4μ, έμποροι βιοτεχνικών 7μ, λοιπές κατηγορίες 2μ).

 Η απόσταση μεταξύ των πάγκων πρέπει να είναι πέντε μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο ελεύθερο από κάθε αντικείμενο. Αν δεν υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας, το μήκος των εκθετηρίων πάγκων θα μειώνεται.

Υπογραμμίζουμε ότι οι εκθέτες των λαϊκών, υποχρεωτικά, θα πρέπει να διαθέτουν απολυμαντικό υγρό για χρήση από το κοινό, θα πρέπει να απολυμαίνουν συχνότατα ταμειακές μηχανές, ζυγιστικά όργανα, χώρους απόθεσης προϊόντων. Θα πρέπει να παρέχουν στο καταναλωτικό κοινό μαζί με τη σακκούλα και γάντια μιας χρήσεως. Οι εκθέτες, επίσης, πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τον κανονισμό καθαριότητας και με το πέρας της λαϊκής να συγκεντρώνουν το σύνολο των απορριμμάτων σε κλειστές σακούλες ή κουτιά. Με το πέρας της λαϊκής ο χώρος θα καθαρισθεί και θα απολυμανθεί. Η μη συμμόρφωση με τα παραπάνω αποτελεί λόγο αποβολής από τις λαϊκές του Δήμου.

Η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για τους επαγγελματίες, όσο και για το καταναλωτικό κοινό. Ιδιαίτερα παρακαλούμε το καταναλωτικό κοινό να τηρεί αποστάσεις 1,50μ τουλάχιστον  και να μη σχηματίζει ουρές άνω των πέντε ατόμων.

Σημειώνουμε ότι στις λοιπές λαϊκές του Δήμου, θα λειτουργήσουν παράλληλες αγορές, σύμφωνα με τα δ, ε σχετικά.

Στους χώρους, των λαϊκών αγορών, από νωρίς το πρωί, θα βρίσκεται κλιμάκιο της Υπηρεσίας το οποίο θα τοποθετεί τους εκθέτες και θα μεριμνά για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία.

Το παρόν έγγραφο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου στη θέση Ανακοινώσεις και παράλληλα στην ενότητα «Επιχείρηση  – > Υπαίθριο Εμπόριο»

 Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω.

   Ο Αντιδήμαρχος
 Κώστας Κυριακίδης  
Προηγούμενο άρθρο Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης-Καρδιολόγος Χ. Τσεβεκίδης στην καμπάνια για τον κορωνοϊό
Επόμενο άρθρο 20 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης στη Δυτική Μακεδονία σε μια ημέρα