Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: Η κυβερνητική ανικανότητα, με την άναρχη ανάπτυξη ΑΠΕ και την έλλειψη Ειδικού Χωροταξικού, οδήγησε στην αντίδραση


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή τα επεισόδια στην Καλαμιά, δήλωσε: «Καταδικάζω κατηγορηματικά την άσκηση βίας που έγινε ενάντια στους κατοίκους της Καλαμιάς που διαμαρτύρονταν ενάντια στο έργο Α.Π.Ε. που περικλείει την περιοχή. Η βία -πόσο μάλλον η συγκεκριμένη που οδήγησε σε τραυματισμούς- δεν είναι ποτέ λύση, καθώς μια συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να εξαντλεί κάθε θεσμικό περιθώριο συνομιλίων και συναινέσεων, κάτι που και στην περίπτωση αυτή, δεν συνέβη.

Δυστυχώς, αυτό που έγινε σήμερα στην Καλαμιά, αποτελεί μια θλιβερή συνέχεια της κυβερνητικής ανικανότητας που έχει επιτρέψει την γιγάντωση των Α.Π.Ε χωρίς κανένα σχέδιο, μέριμνα και πρόνοια για το περιβάλλον και την αγροτική οικονομία.

Μάλιστα, η πρόσφατη, νέα παράταση για την κατάθεση της μελέτης για το Ειδικό Χωροταξικό για τις Α.Π.Ε. έως τις 27 Μαρτίου 2024, παρατείνει στο άγνωστο μέλλον την ρύθμιση του τοπίου.

Είχα προειδοποιήσει ήδη από το καλοκαίρι του 2022, ότι δεν πρόκειται να έχουμε Ειδικό Χωροταξικό εντός του 2023. Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν καθώς οδεύουμε -με την αναγκαία έκδοση υπουργικών αποφάσεων και προεδρικών διαταγμάτων- στην καλύτερη περίπτωση, για τις αρχές του 2025.

Ωστόσο, η κοινωνία της Π.Ε. Κοζάνης, ζητά ένα σαφές πλαίσιο, ασφάλεια δικαίου, σεβασμό στο περιβάλλον και τις έτερες παραγωγικές δραστηριότητες.

Μόνο έτσι θα υπάρξει συνύπαρξη και ανάπτυξη, αντί για λεηλασία, καταστροφή πόρων και κοινωνικές αντιπαραθέσεις.

Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούν όλες και όλοι, είναι αν η Ν.Δ. έχει την ικανότητα, την βούληση και την τεχνογνωσία να το καταφέρει.

Η ιστορία έχει αποδείξει πως όχι»

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν στην Πτολεμαΐδα δύο άτομα για απόπειρα κλοπής
Επόμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Παιδικές Κατασκηνώσεις ΦΤΕΛΙΟ