Ειδήσεις

Κοζάνη: Αναβαθμίζονται οι είσοδοι στην ανατολική πλευρά της πόλης


Αναβαθμίζεται η αισθητική και η ασφάλεια των εισόδων στην ανατολική πλευρά της πόλης, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Συντήρηση τμημάτων Ε.Ο. επί των οδών Λαρίσης και Καραμανλή στην πόλη της Κοζάνης».

Η σύμβαση υπογράφηκε από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο του έργου, Τσιαούση Παναγιώτη, παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη,την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, στο Δημαρχείο της Κοζάνης.

Επίσης, το «παρών» στη διαδικασία έδωσαν η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Κατερίνα Δαδαμόγια, η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου, καθώς και ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχαήλ Πεχλιβανίδης.

Το έργο περιλαμβάνειτην ανακατασκευή κράσπεδων, ρείθρων νησίδων και πεζοδρομίων σε τμήματα οδών επί της Λαρίσης και Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πόλη της Κοζάνης, καθώς και ασφαλτοστρώσεις επί της οδού Λαρίσης ανάλογα με τις ανάγκες συντήρησης.

Επιπλέον προβλέπονται εργασίες, όπως διαβάσεις πεζών με βυθίσεις πεζοδρομίων και διαγράμμισης, κιγκλιδώματα για την ασφάλεια των πεζών, αντικαταστάσεις πλακών πεζοδρομίου και διαχωριστικών νησίδων, επίστρωση με έγχρωμους κυβόλιθους και άλλες.

Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης εργασίες πρασίνου επί των οδών Λαρίσης Κωνσταντίνου Καραμανλή και τον κόμβο στις δύο εισόδους της πόλης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 930.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%), με τη συμβατική δαπάνη να είναι 712.155,86 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Σημειώνεται, ότι το έργο χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το ΕΑΠ 2012-2016. Ο Δήμος Κοζάνης έχει αναλάβει τη δημοπράτηση και την κατασκευή του έργου. Ο συνολικός χρόνος υλοποίησης ορίζεται σε 12 μήνες.

Προηγούμενο άρθρο Διανομή τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής από Π.Ε. Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Ημερίδες για την Οδική Ασφάλεια