Ειδήσεις

Δήμος Κοζάνης: Επαγγελματίες, πολίτες και καταστήματα συνεχίζουν να στηρίζουν τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών


Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες και ασφαλή φιλοξενία βραχείας διάρκειας σε γυναίκες επιζήσασες έμφυλης βίας και γυναίκες που αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα λόγω πολλαπλών διακρίσεων (π.χ. μονογονείς, άστεγες, άνεργες, προσφύγισσες, ΑμεΑκ.ά) και στα ανήλικα παιδιά τους.

Κατά τα έτη 2020 έως και σήμερα, έτυχε της έμπρακτης υποστήριξης πολιτών της τοπικής κοινωνίας της Κοζάνης, επαγγελματιών και επιχειρήσεων.Σε αυτή τη βάση, τα μέλη του Ξενώνα Κοζάνης ευχαριστούν από καρδιάς για τη συνεργασία και τη συμβολή:

Καταστήματα/Επιχειρήσεις/Ιδιώτες επαγγελματίες:

  • Την Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Κοζάνης Α.Ε. για δωρεάν παροχή εισιτηρίων για υπεραστικές μετακινήσεις.
  • To κατάστημα ΟΠΤΙΚΑ-ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ ΒΗΚΑΣ est. 1983 (επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου) για την δωρεάν παροχή οπτικών υψηλού κόστους σε ωφελούμενη.
  • Το λογιστικό γραφείο G.S.S. Γκούμας Βασίλης-Μυλωνά Λίτσα, για δωρεάν παροχή λογιστικών υπηρεσιών.
  • Το λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο του κ. Γεώργιου Βαλαή, για δωρεάν παροχή λογιστικών υπηρεσιών.
  • Το λογιστικό γραφείο του κ. Ευθύμιου Λιάκου, για δωρεάν παροχή λογιστικών υπηρεσιών.
  • Την κ. Ιωαννίδη Παρασκευά, Χειρούργο Οδοντίατρο για δωρεάν παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών και κάλυψη διαφόρων αναγκών του εξυπηρετούμενου πληθυσμού.
  • Την κ. Αντωνία Χουλιάρα-Καλογερίδου, Οδοντίατρο-Ενδοδοντολόγο για δωρεάν παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.
  • Τον κ. Αθανάσιο Μανακίτσα, Παιδοψυχίατρο, για δωρεάν παιδοψυχιατρική αξιολόγηση και παρακολούθηση παιδιών.
  • Την κ. Δέσποινα Τριανταφυλλίδου, Φυσικοθεραπεύτρια, για δωρεάν παροχή υπηρεσιών φυσικοθεραπείας και συμβουλευτική.
  • Την κ. Αθανασία Βακωνάκη-Χάιδου, Δικηγόρο για δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών.
  • Την κ. ΚερασίαΒούσβουρα για τη δωρεά προσωπικών της ποιητικών συλλογών καθώς και βιβλίων άλλων συγγραφέων με σκοπό τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του ξενώνα και κυρίως για την ευαισθητοποίησή της και το ενδιαφέρον της ως ποιήτρια και ως γυναίκα για τις εμπειρίες των γυναικών που βιώνουν οποιαδήποτε μορφή βίας.
  • Την ΛΙΜΝΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε. κατάστημα FunnyBunny Κοζάνης για δωρεά παιχνιδιών και βοηθημάτων θηλασμού.
  • Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Morfosi Κοζάνης για τη δωρεά παιχνιδιών σε παιδιά της δομής και υποστήριξης τους με κάθε τρόπο.

 

 

Πολίτες της τοπικής κοινότητας:

  • Την κ. Ελένη Μπιμπίρη για τη δωρεάν παροχή εξοπλισμού βρεφικών-παιδικών ειδών, με σκοπό την κάλυψη αναγκών γυναικών και παιδιών τους.
  • Την κ.Τζοβάνα-Παυλίνα Τερπό, Λογίστρια και Διερμηνέα Αλβανικής γλώσσας, η οποία ως τελειόφοιτη φοιτήτρια Νομικής, παρείχε δωρεάν υπηρεσίες διερμηνείας κατά την εξυπηρέτηση ωφελούμενων σε δημόσιες υπηρεσίες.

 

Επίσης, θερμές ευχαριστίες απευθύνονται σε γυναίκες και άνδρες της τοπικής κοινωνίας που, είτε μέσω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, είτε ως πολίτες υποστήριξαν τη δράση του Ξενώνα και επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Επίσης, ευχαριστίες απευθύνονται στους ανθρώπους κατά τα χρόνια λειτουργίας του Ξενώνα προθυμοποιήθηκαν με μικρές δωρεές ρούχων, βιβλίων και παιχνιδιών να ενισχύσουν τις οικογένειες που φιλοξενούνται.

Ο αγώνας για την ισότητα των φύλων, την καταπολέμηση της βίας και των διακρίσεων κατά των γυναικών είναι υπόθεση όλων μας.

Για επικοινωνία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης μπορείτε να καλείτε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης, τηλέφωνο: 2461049672 και στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κοζάνης, τηλέφωνο: 2461029497

Το τηλέφωνο και η διεύθυνση του Ξενώνα είναι απόρρητα για λόγους ασφάλειας.

 

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα Ποντοκώμη: Επιταχύνθηκε ο ρυθμός εκτέλεσης έργων υποδομής στον οικισμό
Επόμενο άρθρο Koζάνη 2030: Σχεδιάζουμε από κοινού το μέλλον - Γίνε κι εσύ μέλος της επιτροπής