Ειδήσεις

Περιβαλλοντικά παράταιρα – του Ισαάκ Α. Νικολαΐδη, υποψηφίου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής


Στηρίζουμε, επικροτούμε, αναγνωρίζουμε και συμμετέχουμε σε κάθε μία προσπάθεια που αποσκοπεί στην προστασία, την ανάδειξη και ανάπτυξη του περιβάλλοντος.

Το περιβάλλον μας είναι το σπίτι μας και ο τρόπος που το διαχειριζόμαστε έχει μεγάλη σημασία, για το ποια χαρακτηριστικά θα έχει αυτό.

Λέει ο λαός μας «όπως στρώσαμε έτσι θα κοιμηθούμε».

Κάθε μία ενέργεια που κάνουμε σήμερα, σε σχέση με το περιβάλλον, έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας, αλλά και αντίκτυπο στο μέλλον μας και η αλήθεια είναι πως το μέλλον μας, το θέλουμε να είναι αναπτυσσόμενο και προοδευτικό.

Με αφορμή την κορύφωση των εκδηλώσεων για την ημέρα περιβάλλοντος, θα ήθελα να σταθώ στο δια ταύτα.

Το γεγονός πως τοπικοί φορείς, δεν αρκεί μόνον να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες δράσεωνσε πλατείες γεμάτες με παιδιά, λουλούδια και μηνύματα που ενισχύουν την προστασία του περιβάλλοντος,αλλά θα πρέπεινα προτείνουν πλαίσιο διεκδίκησης για τις ανάγκες και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

Η στάση της τοπικής και  κεντρικής εξουσίας, δε βαδίζει με τις ανάγκες και τα θέλω της κοινωνίας, η οποία  βρίσκεται όρθια στο δρόμο, διεκδικώντας χωροταξικό σχεδιασμό και φρένο στην άναρχη τοποθέτηση των ΑΠΕ.

Που προσπαθεί να διασφαλίσει τα γόνιμα εδάφη, τις τουριστικές παραλίμνιες περιοχές, τις βουνοπλαγιές, τις κορυφογραμμές, την εργασία.

Ειδικά σε μια περιοχή όπως είναι η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,  που έχει δώσει πολλά (ίσως πολλά περισσότερα από όσα μπορούσε και από όσα έπρεπε), θα περίμενε κανείς μία διαφορετική μεταχείριση.

Θα περίμενε σεβασμό θέσεων, απόψεων και διεκδικήσεων και σε καμία περίπτωση δε θα περίμενε να ξυλοκοπιέται κόσμος και να καταστέλλονται ειρηνικές διαμαρτυρίες.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η πρόσβαση όλων των πολιτών στην παραγωγή ΑΠΕ μέσα από την ανάπτυξη των ενεργειακών κοινοτήτων είναι το ζητούμενο και το επιδιωκόμενο και όχι αυτό που ¨αναθεματίζουμε¨ για να εξυπηρετήσουμε ιδία συμφέροντα.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα αλλαγής στηρίζουμε ουσιαστικά την δίκαιη μετάβαση για τις λιγνιτικές περιοχές, δίνουμε έμφαση στις επενδύσεις δικτύων, στην ενίσχυση της πολιτικής προστασίας με σύγχρονα μέσα και ανανεωμένα σχέδια πρόληψης, στην ενίσχυση των διαχειριστικών φορέων των οικοσυστημάτων.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, θέλουμε υγιείς (από κάθε άποψη) πολίτες, μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον, γιατί ένα περιβάλλον χωρίς υγιείς ανθρώπους, ούτε ουσία έχει, ούτε και αξία.

Ισαάκ Α. Νικολαΐδης

Υποψήφιος Βουλευτής

ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής

Π.Ε. Κοζάνης

 

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση για την παιδική προστασία
Επόμενο άρθρο Δίκτυο για την προστασία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς: Κοζάνη και Τρίκαλα υπέγραψαν τη Διακήρυξη Αρχών Συνεργασίας