Πρωτοσέλιδο

Κοζάνη: Υπογράφηκε και ξεκινά το μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων του δήμου


Με ασφαλτοστρώσεις σε όλη την πόλη της Κοζάνης ενισχύεται η προσπάθεια του δήμου για βελτίωση των υποδομών, με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.

Έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Δεληβάνης ΑΤΕΒΕ», τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, στο Δημαρχείο, δρομολογείται μία σειρά ασφαλτοστρώσεων σε 42 οδούς της πόλης της Κοζάνης (δείτε αναλυτικά τις οδούς στοδιαδραστικό χάρτηhttps://arcg.is/0CP491).

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστη και η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου, η οποία επισήμανε πως «Ξεκινάμε σήμερα ένα πολύ σημαντικό έργο, που αφορά σε εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στην πόλη της Κοζάνης με στόχο τη βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.Σημειώνω, πως  το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα το Δεκέμβριο του 2022 και αποτελεί μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας. Τη σημερινή υπογραφή σύμβασης θα ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η αντίστοιχη εργολαβία, που αφορά αποκλειστικά στις Κοινότητες του δήμου, με προϋπολογισμό μελέτης 1.240.000 ευρώ».

Αναλυτικά, το έργο περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που απαιτούνται για τη συντήρηση ασφαλτοστρώσεων του δημοτικού οδικού δικτύου εντός του αστικού ιστού (σχέδιο πόλης Κοζάνης) του Δήμου Κοζάνης, καθώς και διαγραμμίσεις, διαβάσεις πεζών,  κίτρινες απαγορευτικές διαγραμμίσεις κ.ά.

Η αρχική συμβατική δαπάνη ανέρχεται σε 387.067,67ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ενώ η μελέτη είχε προϋπολογισμό 800.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος II.

Προηγούμενο άρθρο 14 Ιουνίου τιμάται ο Εθελοντής Αιμοδότης
Επόμενο άρθρο Συνελήφθησαν 5 άτομα στην Καστοριά και στη Φλώρινα, , για κατοχή ναρκωτικών ουσιών