Ειδήσεις

Κατερίνα Δαδαμόγια: Χρηματοδότηση του έργου της αποκατάστασης του οδικού δικτύου Βελβεντό – Καταφύγι


Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Δαδαμόγια Κατερίνα εισηγήθηκε κατά την οικονομική επιτροπή της Τρίτης 13 Ιουνίου 2023 την έγκριση υποβολής πρότασης στο πλαίσιο της πρόσκλησης Π86-16 του ΥΠ.ΕΣ. του έργου: «Συντήρηση και αποκατάσταση κατολισθήσεων στο δρόμο Βελβεντό – Καταφύγι». Με  την έγκριση της συγκεκριμένης πρότασης θα εξασφαλισθούν 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση της οδού από το Βελβεντό προς την ΤΚ Καταφυγίου, η οποία είναι κλειστή λόγω κατολισθήσεων στη θέση “Μπιτζινίσιος”.

Για να είναι ολοκληρωμένο και λειτουργικό το έργο, θα διατεθεί συμπληρωματική χρηματοδότηση ποσού 300.000 € από το Ε.Α.Π (Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης) 2017-2021.

Η μελέτη  είναι συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και το έργο θα υλοποιηθεί από την Δ.Τ.Υ.  Π.Ε Κοζάνης. Με το έργο αυτό θα αποκατασταθεί  οδική διασύνδεση Βελβεντού-Καταφυγίου.

Σε συνεργασία με το Δασαρχείο Κοζάνης και το Δήμο Βελβεντού δρομολογούνται ενέργειες και για την περαιτέρω διασύνδεση της ΤΚ Καταφυγίου με την ΤΚ Ελατοχωρίου, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό οδικές υποδομές τουρισμού αλλά και εξυπηρέτησης των μονίμων κατοίκων.

 

Προηγούμενο άρθρο Κοζάνη 2030: Σχεδιάζουμε από κοινού το μέλλον – Συνάντηση της Επιτροπής Πολιτών
Επόμενο άρθρο ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: ΚΑΛΟκαιρινό Συναπάντημα