Ειδήσεις

Συνάντηση του Γ. Κασαπίδη με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας


Συνάντηση εργασίας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη και στελεχών του Ταμείου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών, Αθανάσιου Φωλίνα στα Γρεβενά.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την αναβάθμιση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας καθώς ήδη ο Περιφερειάρχης έπειτα και από επαφές που είχε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, δρομολογήθηκε η επίσκεψη κλιμακίου για την επιθεώρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας με στόχο την άμεση προσέλκυση ιδιωτικής πρωτοβουλίας για τον εκσυγχρονισμό του.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Περιφερειάρχης, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γρεβενά το προηγούμενο διάστημα, είχε συζητήσει εκτενέστερα με τον Πρωθυπουργό, για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος των Γρεβενών αλλά και του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρει χαρακτηριστικά πως:

«Η Βασιλίτσα μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα».

Ο Περιφερειάρχης μετά το πέρας της συνάντησης τόνισε χαρακτηριστικά πως:

«Η μεταμόρφωση των Χιονοδρομικών Κέντρων της Δυτικής Μακεδονίας θα συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη των περιοχών, στην τουριστική ανάδειξη του τόπου μας καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Έχουμε άριστη συνεργασία, ως Περιφέρεια, με τον κ. Πολίτη ώστε να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι διαδικασίες που θα ξαναβάλουν ενεργά στον τουριστικό χάρτη της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας».

Η Περιφερειακή Αρχή με προγραμματισμό και με ουσιαστικές παρεμβάσεις, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Δυτικής Μακεδονίας.

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των Επιτροπών Παρακολούθησης των Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020 και 2021-2027
Επόμενο άρθρο Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας