Ειδήσεις

Δήμος Κοζάνης: Τη δική της στέγη αποκτά η «Ηλιαχτίδα»


Την κατασκευή ενός πολύ σημαντικού έργου για τα άτομα με αναπηρία ξεκινά ο Δήμος Κοζάνης, ολοκληρώνοντας μία προσπάθεια πολλών ετών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ».

Η σύμβαση του έργου «Κτηριακές εγκαταστάσεις Δομών Στήριξης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Πολλαπλές Αναπηρίες στην Ζ.Ε.Π του Δήμου Κοζάνης», υπεγράφη την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και τονεκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Δημιουργική Α.Τ.Ε.»,  Γιώργο Ψουνόπουλο.

Στην υπογραφή της σύμβασης γι’ αυτό το εμβληματικό έργο, παρέστησαν η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών Νούλα Τουμπουλίδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» Σάκης Λότσιος, ο γραμματέας του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» Χρήστος Μητσιάκος, καθώς και στελέχη της αναδόχου εταιρείας.

Υπενθυμίζεται, ότι το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που θα αποτελείται από πέντε μικρές μονάδες – διαμερίσματα, όπου θα διαβιούν από δύο έως και τέσσερις φιλοξενούμενοι με ανεπτυγμένο βαθμό αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησης, καθώς και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας «Η σημερινή διαδικασία δικαιώνει τις προσπάθειες ετών και γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Το έργο της «Ηλιαχτίδας» σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας σειράς έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών του Δήμου Κοζάνης για τα άτομα με αναπηρία, που στοχεύουν στην ένταξή τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής. Η προσπάθεια συνεχίζεται». Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» Σάκης Λότσιος αναφέρθηκε στην εξέλιξη των διαδικασιών μέσα στα χρόνια και χαρακτήρισε το έργο «ανάσα ζωής για τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία».

Σημειώνεται, ότι η πράξη εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 5.005.075,1, ενώ  η συμβατική δαπάνη ανέρχεται σε 3.715.186,59 ευρώ.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στον οικισμό της Καρυδίτσας του Δήμου Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα