Ειδήσεις

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης 64χρονος ημεδαπός για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών


Συνελήφθη χθες (21-06-2023) το πρωί, στην Κοζάνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, 64χρονος ημεδαπός, για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και εμπορικών σημάτων, καθώς και για το αδίκημα της πλαστογραφίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης αδασμολόγητων οινοπνευματωδών ποτών και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε χθες το πρωί στην Κοζάνη, από προαναφερόμενους αστυνομικούς, ο 64χρονος να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν  στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός φιαλών οινοπνευματωδών ποτών για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι προβλεπόμενοι από τον νόμο δασμοί και φόροι.

 

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

  • -228- φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών, χωρίς νόμιμα παραστατικά αγοράς,
  • -106- ετικέτες επώνυμων αλκοολούχων ποτών και
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσω τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ανωτέρω κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

 

Προηγούμενο άρθρο Έτοιμες οι υπηρεσίες του Δήμου Εορδαίας για τις Εθνικές εκλογές
Επόμενο άρθρο Λήγει η προθεσμία για ρυθμίσεις οφειλών προς τον Δήμο Εορδαίας