Ειδήσεις

Θεόδωρος Γ. Σιόγκας: Δυσφήμιση για την Κοζάνη η εικόνα του κέντρου της


Σωροί χαρτιών για ανακύκλωση παρατημένα επί πολλές ώρες, μεγάλα φορτηγά σταθμευμένα καθημερινά για φορτοεκφόρτωση πέραν του επιτρεπομένου ωραρίου(11 πμ), ατάκτως τοποθετημένα αντικείμενα (καροτσάκια,παλέτες, υλικά συσκευασίας κα.) που δε συνάδουν με τη λειτουργικότητα και την αισθητική του χώρου, συνθέτουν μια κάκιστη εικόνα στο κεντρικότερο σημείο της πόλης,την Πλατεία Ελευθερίας στον πεζόδρομο της Οδού Ειρήνης.

Η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της αμέλειας της κουρασμένης και στείρας σε αναπτυξιακές ιδέες Δημοτικής Αρχής,που με την αδράνειά της, δυσχεραίνειτηνκαθημερινότητα καιπροσβάλει την αισθητική των δημοτών,ενώ ταυτόχρονα αποτρέπει οποιαδήποτε σκέψη για προσέλκυση επισκεπτών και τουριστική ανάπτυξη.

Η πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίαςδεν αξίζει αυτή την εικόνα. Τέτοια φαινόμενα, όπως της παραπάνω πλατείας, θα πρέπει νααντιμετωπισθούν άμεσα.Ηευπρεπής διατήρηση αλλά και η καλαίσθητη αναβάθμισηόλων των δημοσίων χώρων της πόληςεπιβάλλεται να προσεχθεί ως πρώτη προτεραιότητα.

Ηαλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με ανάπτυξη τουρισμού πόλης, με αισθητικά αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον, ελκυστικό κέντρο και δημιουργία τοποσήμων,αποτελεί προγραμματική θέση της Παράταξής “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για το  ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ”,για την υλοποίηση της οποίας δεσμευόμαστε να  εργασθούμεμε συνέπεια.

Η ΑΛΛΑΓΗ και η ΑΝΑΝΕΩΣΗ της Δημοτικής Αρχής είναι πια μονόδρομος για τον Δήμο μας.

 

Θεόδωρος Γ. Σιόγκας – “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για το  ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ”

 

Προηγούμενο άρθρο Κοζάνη: Έρχεται το 3ο Open Book Festival την Κυριακή 2 Ιουλίου
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στις ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού