Ειδήσεις

Προβολή της αντιπολεμικής ταινίας «Μανταρίνια/Tangerines», την Πέμπτη 6 Ιουλίου, στην αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης


Στο ΚΑΛΟκαιρινό ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ της Πέμπτη 6 Ιουλίου, στην αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, προβάλλεται μια εξαιρετική και επίκαιρη δημιουργία, η οποία φέρνει σε πρώτο πλάνο τα ιστορικά γεγονότα στον Καύκασο το 1992 και τον αιματηρό πόλεμο, ανάμεσα στους Τσετσενούς και τους Γεωργιανούς. Μία σπουδαία και επίκαιρη αντιπολεμική ταινία που έφτασε μέχρι τα Όσκαρ, εκπροσωπώντας επάξια την Εσθονία.

Μετά την ταινία ακολουθεί party με όμορφες καλοκαιρινές μουσικές.

Ελεύθερη Είσοδος

 

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία «Μανταρίνια» αφηγείται την ιστορία ενός Εσθονού καλλιεργητή μανταρινιών, ο οποίος μέσα στον πόλεμο της Αμπχαζίας του 1992, περιθάλπει με περίσσια ανθρωπιά δύο βαριά τραυματισμένους από αντίπαλα στρατόπεδα.

Ο ένας είναι μισθοφόρος Τσετσένος και ο άλλος Γεωργιανός στρατιώτης. Η συμβίωση κάτω από την στέγη του γενναιόδωρου Εσθονού, θα τους κάνει να καταλάβουν ότι περισσότερα πράγματα τους ενώνουν, παρά τους χωρίζουν.

«Καταρχάς είναι μια πολύ ανθρώπινη ταινία. Είναι ένα δράμα που έχει να κάνει με το πως να παραμένεις άνθρωπος σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και συγκυρίες. Ο πόλεμος είναι μόνο στο φόντο της ιστορίας μας. Πρόκειται για τον πόλεμο της Αμπχαζίας, το 1992. Η δράση όμως που παρουσιάζεται στο φιλμ, μπορεί να αφορά κάθε πόλεμο και όχι μόνο τον συγκεκριμένο.» – αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ίβο Φελτ, παραγωγός της ταινίας.

Μανταρίνια / Mandariinid / Tangerines
Σκηνοθεσία: Ζάζα Ουρουσάντζε
Σενάριο: Ζάζα Ουρουσάντζε
Πρωταγωνιστούν: Λέμπιτ Ούλφσακ, Έλμο Νουγκάνεν, Γκιόργκι Νακασίντζε, ΜίσαΜέσκι, Ράιβο Τρας
Φωτογραφία: Ρέιν Κοτόβ
Μοντάζ: Αλεξάντερ Κουράνοβ
Μουσική: Νιάζ Ντιασαμίντζε
Έτος Παραγωγής: 2013
Χώρα Παραγωγής: Εσθονία, Γεωργία
Διάρκεια: 87 λεπτά

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων στο Δημοτικό Κτηνιατρείο
Επόμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς του κέντρου την Πέμπτη & την Παρασκευή