Ειδήσεις

Επισκέψεις της Αντιπεριφερειάρχη Μεταποίησης, Επιχειρηματικότητας και Ισότητας Ευφροσύνης Ντιό σε επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας


 Η Αντιπεριφερειάρχης Μεταποίησης, Επιχειρηματικότητας και Ισότητας Ευφροσύνη Ντιό στο πλαίσιο της ενημέρωσης και του διαλόγου που πραγματοποιεί με τους ανθρώπους του επιχειρείν πραγματοποίησε επισκέψεις σε επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, χθες 4 Ιουλίου 2023, επισκέφθηκε την περιοχή της Κοζάνης όπου είχε συναντήσεις με στελέχη των επιχειρήσεων, «Μπαγκατζούνης» και Herbs & Oils.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η κ. Ντιό ενημερώθηκε για τις προοπτικές και την στόχευση στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, ενώ συζητήθηκε και η πρόθεση τους για νέες επενδύσεις στον τομέα που δραστηριοποιούνται. Όπως επισήμανε στο πλαίσιο του προγραμματισμού για το νέο ΕΣΠΑ είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες συναντήσεις καθώς η Περιφέρεια μπορεί να συμβάλει με χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα στην ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που στόχο έχουν την ενδυνάμωση του επιχειρηματικού κλάδου, τόσο σε επίπεδο εξωστρέφειας, όσο και σε επίπεδο αύξησης των θέσεων εργασίας.

Η κ. Ντιό σε δηλώσεις της, τόνισε πως:

«Συζητήσαμε για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι και οι επαγγελματίες. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια τα κονδύλια του Ταμείου Μετάβασης και του ΕΣΠΑ θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό τον επιχειρηματικό χάρτη της Δ. Μακεδονίας. Το πεδίο είναι πρόσφορο για να επιτευχθεί ο στόχος που έχουμε θέσει ως Περιφερειακή Αρχή, για την ανάταση του οικονομικού μοντέλου της Περιφέρειας».

Η στήριξη της βιώσιμης επιχειρηματικότητας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής, προκειμένου να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα οδηγήσουν την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας στο δρόμο της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση ποσού 13 εκ. ευρώ για την Υποστήριξη Μαθητών ΑμεΑ και Μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθρο Καύση αγροτικών εκτάσεων – υπολειμμάτων καλλιεργειών (καλαμιάς)