Ειδήσεις

Ξεκινάει από Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων στο Δήμο Εορδαίας


Ξεκινάει από Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων στο Δήμο Εορδαίας για αποζημίωση σε δευτερεύουσες κατοικίες, αγροκτήματα και κτίρια εμπορικών, βιοτεχνικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων και μη κερδοσκοπικών φορέων, που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, οι πληγείσες από πλημμυρικά φαινόμενα βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, άλλες επιχειρήσεις και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή ασκούν νόμιμα την δραστηριότητα τους στα διοικητικά όρια του Δήμου Εορδαίας, μπορούν να καταθέτουν στο Δήμο Εορδαίας αίτηση αντιμετώπισης ζημιών σε κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Επίσης  από Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 ξεκινάει  και η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων πολιτών των οποίων έχει πληγεί η δευτερεύουσα κατοικία τους.

Αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης εκ μέρους των πληγεισών επιχειρήσεων απαιτούνται να επισυνάπτονται δικαιολογητικά τα οποία βοηθούν στην αντικειμενική εκτίμηση της ζημίας, από τις ορισθείσες επιτροπές οι οποίες θα προβούν στις επί τόπου αυτοψίες. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να προσκομιστούν συνημμένα της αιτήσεως :

  • Τίτλοι ιδιοκτησίας.
  • Παραστατικά και στοιχεία λογιστηρίου.
  • Στοιχεία νόμιμης λειτουργίας επιχείρησης.

Στην περίπτωση μη ύπαρξης πρωτότυπων δικαιολογητικών, εναλλακτικά αναζητούνται και υποβάλλονται στοιχεία και παραστατικά από τους προμηθευτές μηχανολογικού εξοπλισμού. Οι αρμόδιες επιτροπές ενδέχεται να ζητήσουν από τους αιτούντες να προσκομίσουν περισσότερα στοιχεία ή/και δικαιολογητικά κατά τη διαδικασία των αυτοψιών και ελέγχων που υποχρεωτικά θα πραγματοποιηθούν. Να υπογραμμιστεί ότι το ύψος της παρεχόμενης επιχορήγησης στους δικαιούχους, θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση (άρθ. 36 Ν. 2459/1997 – ΦΕΚ 17/Α΄/1997), ενώ η επιχορήγηση συνίσταται στη δωρεάν χρηματική ενίσχυση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα καταβληθεί μέσω της Δ/νσης Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Τέλος να σημειωθεί πως η κατάθεση των αιτήσεων θα μπορεί να γίνεται έως και την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, στο Γραφείο 14 του Δημαρχείου Εορδαίας (1ος όροφος), καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00. (Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2463350126-2463350136).

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση 17ης Συνεδρίασης 2023 του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Φλώρινας για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών