Ειδήσεις

Εργοτάξιο ο Δήμος Κοζάνης: Πληθώρα έργων σε εξέλιξη


Εργοτάξιο θυμίζει ο Δήμος Κοζάνης, καθώς πληθώρα σημαντικών έργων και παρεμβάσεων  βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης αυτή την περίοδο. Ενώ συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις σε 42 οδούς της πόλης, παράλληλα προχωρούν οι εργασίες σήμανσης και περιμετρικής περίφραξης της πλατείας Λασσάνη.

Ταυτόχρονα «έπιασαν δουλειά» τα πρώτα σκαπτικά μηχανήματα στη Ζ.Ε.Π. για τη κατασκευή του κτηρίου της «Ηλιαχτίδας», ενώ ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στις υποδομές της ΖΕ.Π. Για την πορεία την έργων ενημερώθηκε δια ζώσης ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, συνοδευόμενος από την αρμόδια αντιδήμαρχο τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου.

Υπενθυμίζεται, ότι  το εμβληματικό έργο του κτηρίου της ηλιαχτίδας περιλαμβάνει τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που θα αποτελείται από πέντε μικρές μονάδες – διαμερίσματα, όπου θα διαβιούν από δύο έως και τέσσερις φιλοξενούμενοι με ανεπτυγμένο βαθμό αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησης, καθώς και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία.

Σημειώνεται, ότι η πράξη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Το συγκεκριμένο έργο  μελετήθηκε, υποβλήθηκε και υλοποιείται από τον Δήμο Κοζάνης,  ο οποίος συμβάλειστην πράξη στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων που διατίθενται για την Περιφέρειά μας .

Παράλληλα ολοκληρώνεται το έργο η κατασκευής, ανακατασκευής και επισκευής τεχνικών υποδομών σε  οδούς των εργατικών κατοικιών στη Ζ.Ε.Π..  Υπενθυμίζεται, ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 330.000,00 ευρώ, ενώ η συμβατική δαπάνη του έργου είναι 170.288,72 ευρώ. Η χρηματοδότηση έγινεαπό το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (Επιχορήγηση ΟΤΑ).

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Οδηγίες για την Προστασία από τον καύσωνα
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός στην Πτολεμαΐδα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση