Ειδήσεις

Έργα ενεργειακής αναβάθμισης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σ. Κιάνας


Έργα ενεργειακής αναβάθμισης που υλοποιούνται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος 2014-2020 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης, Πράσινου Μετασχηματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας, Στέργιος Κιάνας.

Τα δημοτικά σχολεία Κοζάνης 2ο και 6ο ήταν οι επόμενοι σταθμοί των επισκέψεων του Αντιπεριφερειάρχη.

Στα σχολεία πραγματοποιούνται εργασίες με στόχο να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος καλοκαιριού.

Στο 6ο δημοτικό σχολείο, το οποίο έχει συνολική δόμηση 2.180,43 μ2, έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα σώματα τύπου LED, η ολοκληρωτική αλλαγή κουφωμάτων με θερμοδιακοπή, η αλλαγή της στέγης και εκτελείται τώρα η εξωτερική θερμομόνωση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 669.295,59 ευρώ.

Στο 2ο Δημοτικό σχολείο Κοζάνης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη στέγη, η αλλαγή φωτιστικών, ενώ αναμένεται οι εργασίες μόνωσης και κουφωμάτων να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 649.465,35 ευρώ.

Ο κ. Κιάνας συναντήθηκε με τον διευθυντή του 6ο δημοτικού σχολείου κ. Ιωάννη Ντόκο και με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ευαγγελία Παπαϊωάννου, οι οποίοι γνωστοποίησαν τα προβλήματα αλλά και τις ανάγκες που έχει το σχολείο. Επίσης, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ο δημοτικού, κ. Μάχη Γεροκώστα, έθεσε τα προβλήματα του σχολείου τα οποία σχετίζονται κυρίως με τον εξωτερικό χώρο του κτιρίου.

Στις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής ανήκουν οι ενεργειακές αναβαθμίσεις ώστε να στηριχθεί έμπρακτα το όραμα της να γίνει η πιο «πράσινη» Περιφέρεια στην Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθρο Παράδοση τριών απινιδωτών από τον Γ. Κασαπίδη με στόχο τη στήριξη της υγείας και της πρόληψης
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη εργασίας για το πρόγραμμα ίδρυσης υποδομών Θυλάκων Καινοτομίας στη Δυτική Μακεδονία