Ειδήσεις

Αυτοψία του Δήμου Εορδαίας στις εκτάσεις του πρώην Στρατοπέδου Καπετάν Φούφα


 Κλιμάκιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε, χθες το πρωί, μία πρώτη επίσκεψη στις εκτάσεις, που βρίσκονται στο χώρο του Πρώην Στρατοπέδου Καπετάν Φούφα, οι οποίες έχουν προταθεί από τον Δήμο Εορδαίας για δημιουργία φοιτητικών εστιών, στο πλαίσιο της κτιριολογικής ανάπτυξης του ΠΔΜ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε παρόντος του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, ενώ επικεφαλής του κλιμακίου του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας ήταν ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γιώργος Ιορδανίδης συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης των Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης Κωνσταντίνο Δάρδα.

Ακόμα στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαος Φουρκιώτης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής Δήμου Εορδαίας Ηλιάνα Παπαδοπούλου, στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τεχνικοί σύμβουλοι του ΣΔΙΤ, στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών και των δύο φορέων, όλοι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου Project.

Στην μικρή αυτοψία των προτεινόμενων εκτάσεων οι εκπρόσωποι του ΠΔΜ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για αυτές, ενώ συμφωνήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας και του γόνιμου διαλόγου με κοινό στόχο τη στήριξη των Σχολών του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, μέσα από τη δημιουργία ενός άρτιου και ολοκληρωμένου Πανεπιστημιακού Campus.

Να σημειώσουμε ότι από πλευράς Δήμου Εορδαίας έχει ήδη υποβληθεί αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειες από το οποίο αναμένεται έκδοση ΦΕΚ των Όρων Πολεοδόμησης στα προτεινόμενα Οικοδομικά Τετράγωνα, έτσι ώστε να μπορούν να παραχωρηθούν προς χρήση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και να δημιουργηθούν κτιριακές εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν φοιτητικές εστίες, όπως επίσης χώροι που θα καλύπτουν εκπαιδευτικές, διοικητικές αλλά και ανάγκες αναψυχής.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Σύσκεψη για τα αδέσποτα με κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη
Επόμενο άρθρο Διάκριση της φοιτητικής ομάδας αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας