Ειδήσεις

Το έργο «Μερική Ανάδειξη της Πόλης της Αρχαίας Αιανής» επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Βαβλιάρας


Τις εργασίες στο έργο «Μερική Ανάδειξη της Πόλης της Αρχαίας Αιανής», επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης, Γιώργος Βαβλιάρας με τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Διοίκησης, Μενέλαο Μακρυγιάννη.

Στο χώρο τους υποδέχτηκε η Προϊστάμενη της ΕΦΑ Κοζάνης, Αρετή Χονδρογιάννη – Μετόκη με την Αρχιτέκτονα Ελισάβετ Γρηγοράκου. Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Πρόεδρος ΤΚ Αιανής, Αστέριος Βαβλιάρας και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, Γεώργιος Μαυροδήμος.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ και δικαιούχος είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης.

Οι εργασίες αφορούν στη διαμόρφωση μονοπατιών περιήγησης, στην προμήθεια πινακίδων σήμανσης και πληροφοριακού υλικού, στην προμήθεια ηλεκτροκίνητου αμιξιδίου ΑΜΕΑ καθώς και στην συντήρηση της Δεξαμενής.

Στο έργο, απασχολούνται συνολικά 16 άτομα, εκ των οποίων 12 εργατοτεχνίτες, 1 αρχαιολόγος, 1 αρχιτέκτονας, 1 σχεδιαστής και 1 διοικητικός.

«Ο σημαντικός αρχαιολογικός πλούτος της Αιανής αναδεικνύεται με την ολοκλήρωση των εργασιών, όπου πλέον ο επισκέπτης θα περιηγείται σε ένα σημαντικό τμήμα της Αρχαίας πόλης της Αιανής. Όπως μας πληροφόρησε και η προϊσταμένη κ. Αρετή Χονδρογιάννη, οι εργασίες βρίσκονται σχεδόν στο 70% και θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη του έτους.»

δήλωσε με ικανοποίηση ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης, Γιώργος Βαβλιάρας.

Η Αρχαία πόλη και η Νεκρόπολη καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής, αποτελούν σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο για τη Δυτική Μακεδονία. Η Περιφερειακή αρχή, στοχεύει στην ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου και στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

Προηγούμενο άρθρο Γ. Κασαπίδης: Σημαντική η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για μείωση του κόστους των δημοτικών τελών
Επόμενο άρθρο Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές και Δ.Δ. του Δήμου Κοζάνης