Ειδήσεις

Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά η συντήρηση των κοιμητηρίων της πόλης


Ξεκινά το έργο συντήρησης των κοιμητηρίων της πόλης της Κοζάνης, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και την ανάδοχο του έργου Κωνσταντινιά Κεραμάρη,την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023, στο Δημαρχείο. Παρούσα στην υπογραφή της σύμβασης ήταν και η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου.

Το έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση των εγκαταστάσεων των κοιμητηρίων της πόλης της Κοζάνης, σύμφωνα με τις ανάγκες που ήδη υπάρχουν και θα προκύψουν σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της σύμβασης.

Αναλυτικά, το έργο περιλαμβάνει την καθαίρεση και επανακατασκευή των κεντρικών διαδρόμων (πλατύσκαλα και σκαλοπάτια), καθώς και την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στους υπό κατασκευή διαδρόμους.

Όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με τη δέουσα προσοχή, ώστε να αποφευχθούν φθορές σε γειτονικές κατασκευές (τάφους) πέριξ των διαδρόμων. Για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθούν μηχανήματα έργων περιορισμένων διαστάσεων.

Η μελέτη του έργου έχει προϋπολογισμό 60.000,00 ευρώ,  με τη δαπάνη της σύμβασης να ανέρχεται επίσης σε 60.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους.

 

Προηγούμενο άρθρο Γ. Κασαπίδης: Στόχος μας οι πόροι που διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κοινωνικό Ταμείο να φτάνουν εγκαίρως στη Δ. Μακεδονία
Επόμενο άρθρο Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί, σε περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας, για κατοχή ναρκωτικών