Ειδήσεις

Δήμος Κοζάνης: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας του ΣΔΙΤ


Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του Δήμου Κοζάνης, με συνολικό προϋπολογισμό 80 εκατομμύρια ευρώ, έπειτα από την έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης ΣΔΙΤ από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης, την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023.

Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας ενστάσεων από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ξεκινά η δεύτερη φάση της διαδικασίας, αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Υπενθυμίζεται, ότι το εγκεκριμένο έργο ΣΔΙΤ του Δήμου Κοζάνης περιλαμβάνει την κατασκευή «Κέντρου Διάδοσης Τεχνολογίας στη Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης», το οποίο σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός Εθνικού Πόλου Καινοτομίας και Αειφορίας. Παράλληλα, η ΖΕΠ αναδεικνύεται σε ένα υπερτοπικό κέντρο εκπαίδευσης.

 

Υποδομές εκπαίδευσης

Επίσης, πρόκειται να αναβαθμιστούν οι υποδομές εκπαίδευσης με νέα σχολικά κτήρια. Συγκεκριμένα:

  • Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, 14ο Νηπιαγωγείο, 9ο Νηπιαγωγείο,
  • Νέο Καλλιτεχνικό Σχολείο
  • Νέο ΕΠΑΛ και Δημόσιο ΙΕΚ με κατεύθυνση τα «πράσινα» και τα «ψηφιακά» επαγγέλματα.

 

Αθλητικές Υποδομές

Ακόμη, ενισχύονται οι αθλητικές υποδομές των σχολικών μονάδων, καθώς δημιουργούνται:

  • Κλειστό γυμναστήριο στο 6ο Γυμνάσιο και κλειστό γυμναστήριο στο 3ο Λύκειο.
  • Επίσης, δημιουργείται νέα κλειστή κολυμβητική δεξαμενή 25×30 στη ΖΕΠ.

 

Με όχημα τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) η δημοτική αρχή υλοποιεί μία σειρά έργων, που ενσωματώνουν τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και αξιοποιούν τεχνολογίες ΑΠΕ.  Στόχος η μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά το έργο ασφαλτοστρώσεων στις Κοινότητες
Επόμενο άρθρο Κ. Δαδαμόγια: Η ΠΕ Κοζάνης συμβάλλει στη διαχείριση του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων στηρίζοντας το έργο των κυνηγετικών συλλόγων