Ειδήσεις

H 87η ΔΕΘ στο επίκεντρο της συνάντησης του Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Πρόξενο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη κ. Anton Markov


Η αρτιότερη προετοιμασία της συμμετοχής της Βουλγαρίας στην 87η ΔΕΘ, ως τιμώμενης χώρας, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, με τον Γενικό Πρόξενο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη κ. Anton Markov.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, με τους κ. Κωνσταντινίδη και Markov να συμφωνούν ότι οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις αναπτύσσονται στη βάση αμοιβαίας διάθεσης για συνεργασία και αποτελούν παράδειγμα καλής γειτονίας για τα Βαλκάνια.

Όσον αφορά στη Βουλγαρική συμμετοχή στην 87η διοργάνωση της Δ.Ε.Θ., ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας ενημέρωσε τον Υφυπουργό  ότι μέσα από αυτήν θα αποτυπωθούν οι παραγωγικοί κλάδοι στους οποίους πρωταγωνιστεί η γειτονική χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, θα διοργανωθεί εκείνες τις ημέρες Ελληνοβουλγαρικό επιχειρηματικό φόρουμ.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινίδης ευχαρίστησε τον κ. Markov για την αδιάλειπτη παρουσία της Βουλγαρίας από το 1926, σε πολλές γενικές και κλαδικές εκθέσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

Όπως επισήμανε: «Η συμμετοχή της Βουλγαρίας, ως τιμώμενης χώρας, στη φετινή διοργάνωση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, είναι η απτή απόδειξη της υποδειγματικής διακρατικής μας σχέσης, η οποία οικοδομήθηκε στο πλαίσιο της αμοιβαίας κατανόησης και εκτίμησης και λειτουργεί ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στη Ν.Α. Ευρώπη.

Παράλληλα, ανοίγει νέες οδούς συμπράξεων σε πολλούς τομείς και διευρύνει τους υφιστάμενες, επιβεβαιώνοντας την αμοιβαία θέληση να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο προς όφελος των λαών μας».

Προηγούμενο άρθρο ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Δεν είναι ώρα για γιορτές
Επόμενο άρθρο Τρεις διαφορετικές πρωτιές για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κοζάνης