Ειδήσεις

Διακρατικό εργαστήριο για την ολοκλήρωση του έργου SmartROOT


Με την διοργάνωση της εκδήλωσης “Management and Education in Mixed Farming Systems”ολοκληρώθηκε το έργο Smart ROOT, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ υπό τον συντονισμό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ).

Η εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 30/8/2023 στη Νέα Πανεπιστημιούπολη του ΠΔΜ στην ΖΕΠ Κοζάνης, συγκέντρωσε πλήθος ακαδημαϊκών, επαγγελματιών και πτυχιούχων στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της πληροφορικής και των οικονομικών. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από την Επίκουρη Καθηγήτρια του ΠΔΜ, κ. Σταματία Μπίμπη για τον αντίκτυπο των εργαλείων πληροφορικής στα Συστήματα Μικτής Γεωργίας, τον ρόλο της επαυξημένης πραγματικότητας(Augmentedreality) και τις εκπαιδευτικές ανάγκες της αγοράς στο πλαίσιο των Συστημάτων Μικτής Γεωργίας.

Μέσω του SmartROOT δημιουργήθηκε ένα δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των ευρωπαϊκών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης και του αγροτικού τομέα, για την εξοικείωση των αγροτών και των ενδιαφερόμενων με σύγχρονα εργαλεία για την υποστήριξη των αγροκαλλιεργειών έναντι της κλιματικής αλλαγής. Τελικός στόχος του προγράμματος ήταν η σχεδίαση ενός κοινού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών μεταξύ των συνεργαζόμενων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, επικεντρωμένο στα Συστήματα Έξυπνης Γεωργίας (MixedFarming Systems) και την εισαγωγή εργαλείων τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://smartroot.eu/transnational_workshop_on_conclusion_of_smartroot_project_open_synergies_and_further_exploitation/

Προηγούμενο άρθρο Κατερίνα Δαδαμόγια: Ανάπλαση της εισόδου του Διχείμαρρου Βοίου από την ΠΕ Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Επιμορφωτική ημερίδα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κοζάνης