Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: Επισκέψεις σε σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς επισκέφθηκε και παραβρέθηκε στον αγιασμό σε εκπαιδευτικές μονάδες της Κοζάνης. Ειδικότερα, επισκέφθηκε το 7ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και το 1ο και 2ο Λύκειο της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες και να ευχηθεί σε όλες και όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία.

Για το «καλύτερο και σπουδαιότερο ταξίδι της ζωής τους, σε αυτό της γνώσης» μίλησε στους μικρότερους μαθητές και στις μαθήτριες του Δημοτικού, ενώ στα παιδιά του Λυκείου ευχήθηκε από καρδιάς καλή επιτυχία στους στόχους που έχουν θέσει για τα επόμενα βήματα της ζωής και των σπουδών τους, επισημαίνοντας παράλληλα την αξία της παιδείας ως δημόσιου αγαθού, ιδίως σε περιόδους επάλληλων κρίσεων, όπως η σημερινή, που δοκιμάζουν τη συνοχή της κοινωνίας μας.

Τέλος, όπως δήλωσε η Βουλευτής, “σήμερα η σκέψη μας βρίσκεται και σε όσα σχολεία δεν άνοιξαν λόγω της τεράστιας καταστροφής που βιώνει η Θεσσαλία από τις πλημμύρες και σε όσα παιδιά δεν κατάφεραν να ακούσουν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της χώρας το πρώτο κουδούνι. Πολλά σχολεία εκεί έχουν υποστεί ζημιές και πολλά ακόμη έγιναν χώροι αλληλεγγύης, φροντίδας και φιλοξενίας για όσους συμπολίτες μας σήμερα δοκιμάζονται. Είμαι σίγουρη όμως, ότι και όσα σχολεία ανοίγουν σήμερα στην υπόλοιπη χώρα θα γίνουν και τα ίδια, φορείς αλληλεγγύης και προσφοράς σε όσους έχουν ανάγκη. Στη νέα γενιά ανήκει το μέλλον και σε εμάς το χρέος να την αφήσουμε να το χτίσει και να το κάνει καλύτερο, πιο βιώσιμο και πιο συμπεριληπτικό για όλες και όλους.”

Προηγούμενο άρθρο Ο Στάθης Κωνσταντινίδης συντονίζει Επιμελητήρια και Φορείς για τη στήριξη των πλημμυροπαθών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Γιώργος Αμανατίδης-«Συμμαχία για την Ανάπτυξη»: Συναντήσεις στα Σέρβια και παρουσία σε αγιασμούς