Ειδήσεις

Συντηρώντας τον πλούτο του παρελθόντος


Η εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης έχει τίτλο: «Συντηρώντας τον πλούτο του παρελθόντος». Θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, από την Τρίτη έως και την Πέμπτη, 10 έως 12 Οκτωβρίου 2023, και κατά τις ώρες 09:00-13:00.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Εφορεία θα ανοίξει, για την Εκπαιδευτική κοινότητα και για το ευρύ κοινό, το Εργαστήριο Συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.
Θα δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν από κοντά τα διάφορα στάδια της διαδικασίας καθαρισμού και συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων από τις ανασκαφές της Υπηρεσίας, καθώς και των βυζαντινών εικόνων. Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν επίσης τις μεθόδους συντήρησης που εφαρμόζονται και θα εξοικειωθούν με τον βασικό εξοπλισμό και τα εργαλεία του συντηρητή.
Προηγούμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για τη λειτουργία του δικτύου ελέγχου ποιότητας του αέρα
Επόμενο άρθρο Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 09-10-2023 έως 15-10-2023)