Ειδήσεις

“ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι”


Η Εθνική Βιβλιοθήκη συνεχίζει το πρόγραμμα που υλοποιεί αυτές τις μέρες με τον τίτλο “ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι”, στο οποίο συμμετέχει και η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.
 Αυτή την βδομάδα με το εργαστήριο που μας προτείνει θέλει να προτρέψει τα παιδιά ηλικίας εννέα (9) χρόνων και άνω να προσπαθήσουν να απεικονίσουν την γειτονιά τους και ό,τι βλέπουν γύρω τους.
 Συνεχίζουμε να μένουμε στο σπίτι και έτσι τα παράθυρα και τα μπαλκόνια μας είναι τα σημεία του σπιτιού που μας επιτρέπουν την επικοινωνία με τον εξωτερικό χώρο, την γειτονιά μας. Τα παιδιά μπορούν να σταθούν σε αυτά και να παρατηρήσουν την γειτονιά στην οποία ζουν, τα σπίτια, τα δέντρα, τους περαστικούς, τα αυτοκίνητα. Να καταγράψουν τις παρατηρήσεις τους και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να απεικονίσουν την γειτονιά τους αξιοποιώντας τις τεχνικές του διεθνούς φήμης Έλληνα ζωγράφου, Νίκου Χατζηκυριάκου- Γκίκα.
 Για το πώς θα γίνει αυτό μπορεί να τους διαφωτίσει το αρχείο με τις οδηγίες του εργαστηρίου που υπάρχει στο τέλος αυτής της ανακοίνωσης.
 Προτείνετε όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν να κάνουν download και να μελετήσουν αρχικά τις οδηγίες του εργαστηρίου. Στην προτεινόμενη βιβλιογραφία, υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή, προς διευκόλυνση όσων δεν έχουν ή δεν μπορούν να βρουν τα φυσικά βιβλία. 
 Τα έργα που θα δημιουργηθούν μπορούν να αποσταλούν στο email: draseis@kozlib.gr της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και θα αναδημοσιευτούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της για να γνωρίσουν και άλλοι την γειτονιά των παιδιών που θα συμμετάσχουν, με τον μοναδικό τρόπο που την βλέπουν αυτά από το παράθυρό τους!
 Μένουμε σπίτι, διαβάζουμε στο σπίτι!
Για να δείτε ή να κατεβάσετε το αρχείο με τις οδηγίες πατήστε εδώ

Προηγούμενο άρθρο Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τον «έξυπνο» εξοπλισμό του Δήμου Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 3 Μαϊου