Ειδήσεις

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διεξήχθησαν οι πρώτες εξετάσεις Πιστοποίησης Τεχνιτών Οχημάτων Υψηλής Τάσης Κατηγορίας Κ1 στην Ελλάδα


cof

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ Κοζάνης, οι πρώτες Εξετάσεις Πιστοποίησης Τεχνιτών Οχημάτων Υψηλής Τάσης Κατηγορίας Κ1 στην Ελλάδα.

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος 125 μηχανικοί οχημάτων από  Κοζάνη, Γρεβενά, Φλώρινα, Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα, Καστοριά και Κατερίνη, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον κύκλο  σεμιναρίων του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Τεχνοβλαστού του, INNORA.

Τα σεμινάρια υποστηρίζονται από την ΟΒΕΑΜΜΕ (Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μοτοποδηλάτων Ελλάδας).

Οι επιτυχόντες, σύμφωνα με το ΦΕΚ 3270/17-05-2023, θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Τεχνίτη Οχημάτων Υψηλής Τάσης (ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα) στην Ελλάδα, Κατηγορίας 1.

Οι μη επιτυχόντες καθώς και όσοι δε μπόρεσαν να παραβρεθούν στις εξετάσεις, δύνανται να λάβουν μέρος στις επόμενες, οι οποίες θα διεξαχθούν το προσεχές διάστημα.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί, σε περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Επόμενο άρθρο Γιώργος Αμανατίδης «Συμμαχία για την Ανάπτυξη»: Η νίκη της 8ης Οκτωβρίου ανήκει στους πολίτες και τη Δυτική Μακεδονία