Ειδήσεις

Το μήνυμα του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, για την 111η επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης


 

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 111η επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης.

Στο μήνυμά του, μετά την κατάθεση στεφάνου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε τα εξής:

«Χρόνια πολλά στην Κοζάνη, καθώς σήμερα, τιμούμε και γιορτάζουμε την απελευθέρωση της πόλης. Τούτος ο τόπος είναι ελεύθερος για μόλις 111 χρόνια και έμεινε κατακτημένος για περίπου 500 χρόνια. Όμως, οι πρόγονοί μας, κράτησαν ελεύθερες τις συνειδήσεις και τις ψυχές τους. Και αυτό γιατί πίστευαν σε υψηλές αξίες και ιδανικά. Έτσι, με εφόδιά τους την αγάπη για την πατρίδα, την πίστη στην Ορθοδοξία και την επιθυμία για εθνική ανεξαρτησία, έδωσαν έναν άνισο αγώνα και τον κέρδισαν, απέναντι σε έναν κατακτητή που ήθελε την Ελλάδα υποδουλωμένη.

Οι ανθρώπινες αξίες που καθοδήγησαν τους προγόνους μας, αποτελούν και σήμερα γνώμονα για εμάς στην κατεύθυνση της υπεράσπισης του δικαίου, της προόδου και της ευημερίας των συμπολιτών μας».

Ο κ. Κωνσταντινίδης έφτασε στην πόλη της Κοζάνης νωρίς το πρωί. Παρευρέθηκε στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στη κεντρική πλατεία και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στη μνημείο υπέρ αγωνιστών και μαρτύρων.

Αμέσως μετά παρακολούθησε την παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρόσκοποι και σύλλογοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Προηγούμενο άρθρο Ο Γιώργος Αμανατίδης για τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Τροποποίηση Προς. Κυκλοφ. Ρυθμ. Στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων