Ειδήσεις

Στάθης Κωνσταντινίδης στον Κύπριο Πρέσβη: Η διαίρεση της Κύπρου είναι μια ανοιχτή πληγή στο σώμα του Ελληνισμού


«Η διαίρεση της Κύπρου είναι μια ανοιχτή πληγή στο σώμα του Ελληνισμού και η επίλυση του Κυπριακού ζητήματος, ως αποτέλεσμα της εισβολής, αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα και ανεκπλήρωτο χρέος της διεθνούς κοινότητας» τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, καλωσορίζοντας στο Διοικητήριο τον νέο Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σταύρο Αυγουστίδη.

Ο νέος επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής της Κύπρου στην Ελλάδα επισήμανε ότι ανέλαβε τα καθήκοντά του με υψηλό αίσθημα ευθύνης, σημειώνοντας ότι πρωταρχικός του στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση και η ποιοτική αναβάθμιση των αδελφικών σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου.

Ο κ. Κωνσταντινίδης εξέφρασε εγκάρδιες ευχές για την πρόοδο και την ευημερία του Κυπριακού Ελληνισμού, που φέτος τιμά την 63η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι Ελλάδα και Κύπρος συνεργάζονται σταθερά για τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων, που θα επιτρέψουν την εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, η οποία θα συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Μαζί θα προστατεύσουμε ό,τι απειλείται, μαζί θα διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει. Μαζί θα διαμορφώσουμε ένα ειρηνικό και σταθερό περιβάλλον στην εύθραυστη αυτή γωνιά της Μεσογείου, με σεβασμό στα σύνορα και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας. Το κοινό μας όραμα έχει προϋπόθεση και όρο του την Κύπρο ελεύθερη και ενωμένη, απαλλαγμένη από κατοχικά στρατεύματα και συρματοπλέγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστήριο μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Κατερίνας Δαδαμόγια
Επόμενο άρθρο Καλλιόπη Βέττα: Ο βιώσιμος τουρισμός σε μια σχέση θετικής αλληλεπίδρασης με το πολιτιστικό, φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον κάθε προορισμού