Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα – Ομιλία στην Βουλή: Ράβε-ξήλωνε της κυβέρνησης και στον Τουρισμό


ÓÕÆÇÔÇÓÇ Í/Ó ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÁÍÁÐÔÕÎÇÓ ÊÁÉ ÐÏËÉÔÉÓÌÏÕ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ (ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI)
Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ως εισηγήτρια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την επεξεργασία του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Διατάξεις για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».
Η κυρία Βέττα επεσήμανε αρχικά ότι ο τίτλος του νομοσχεδίου έχει μάλλον επικοινωνιακό χαρακτήρα, αφού πρόκειται στην ουσία για συρραφή 12 όλων κι όλων επιμέρους αποσπασματικών διατάξεων, ενώ λίγες μόνο από αυτές σχετίζονται ή θα μπορούσαν να συμβάλλουν δυνητικά στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης -και μάλιστα σε περιορισμένο βαθμό.
Άλλωστε σε έναν εθνικό σχεδιασμό, αν αυτός υπήρχε, θα έπρεπε να προηγηθούν πολύ πιο σημαντικά θέματα, τόνισε η Βουλευτής, όπως οι επιπτώσεις των μεγάλων τουριστικών επενδύσεων στις εκτός σχεδίου ή στις προστατευόμενες περιοχές, η προώθηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου, τα Ειδικά Χωροταξικά σχέδια για τις ΑΠΕ ή για τις περιοχές Natura κλπ, ώστε να μπορούμε να μιλάμε όντως για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ωστόσο, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, “βρισκόμαστε ήδη στον 5ο χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ο κάθε υπουργός που διαδέχεται τον άλλον σε αυτό το χαρτοφυλάκιο είτε αποστασιοποιείται από τον προηγούμενο είτε «αντιπολιτεύεται» τον προηγούμενο, ξηλώνοντας ή τροποποιώντας προηγούμενες ρυθμίσεις της ίδιας κυβέρνησης. Επομένως το νομοσχέδιο αποτελεί κραυγαλέα παραδοχή της αποτυχίας της Κυβέρνησης Ν.Δ., του επιτελικού κράτους και της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού στα χρόνια που προηγήθηκαν. ”

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να καταργήσει την “Επιτροπή Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης  και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου” την οποία η ίδια θέσπισε το 2021 και να οδηγήσει σε λύση και εκκαθάριση την Α.Ε. ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ, την οποία η ίδια ίδρυσε, επίσης το 2021. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις δικαιώθηκε η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, των φορέων και των απλών πολιτών που εναντιώθηκαν έγκαιρα στην νομοθέτησή τους και υπερασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον ενάντια στην προσπάθεια υφαρπαγής και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και της ανεξέλεγκτης τακτικής των απευθείας αναθέσεων.

“Ποιος όμως πληρώνει τα «σπασμένα», κυρία υπουργέ, από τις ζημιές και τα προβλήματα που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε;”, αναρωτήθηκε η κ. Βέττα.

Προηγούμενο άρθρο Αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης την Κυριακή 22-10, σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας