Ειδήσεις

Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λ. Μαλούτα με τη γ.γ. Ισότητας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ζ. Δημαδάμα


Οι καινοτόμες πρωτοβουλίες, που έχει αναπτύξει ο Δήμος Κοζάνης στον τομέα της ισότητας, αποτέλεσαν βασικό πεδίο συζήτησης κατά τη συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με γενική γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ζέφη Δημαδάμα, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών (ΚΕΘΙ). Στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας παρέστησαν και τα στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κοζάνης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Μαλούτας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει αναλυτικά την κ. Δημαδάμα για τις καινοτόμες  πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει ο Δήμος Κοζάνηςστον τομέα της ισότητας, μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και να ζητήσει τη στήριξή της για την επέκταση της λειτουργίας του Ξενώνα και στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2021-2027, με την επέκταση και επικαιροποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωνεξήρε τις προσπάθειες του Δήμου, όπως αυτές υλοποιούνται μέσα από το «Σχέδιο Δράσης για την ένταξη της ισότητας των φύλων στο Δήμο Κοζάνης», το οποίο αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ενεργά σχέδια δράσης στη χώρα μας. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην περαιτέρω ενίσχυση αυτών των δράσεων, καθώς και στην λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών. Επίσης, η κ. Δημαδάμα κάλεσετο δήμαρχο Κοζάνης σε μία νέα συνάντηση εργασίας στην Αθήνα για την άμεση διευθέτηση των ζητημάτων που τέθηκαν.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Κοζάνης πρωτοστάτησε στα θέματα ισότητας κατά την περίοδο υλοποίησης του προηγούμενου Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας και έχει προετοιμάσει το δρόμο για την ομαλή μετάβαση και συνέχιση των δράσεων και των δομών του στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2021-2027.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τελετή Αναγόρευσης της Λίνας Νικολακοπούλου σε Επίτιμη Διδάκτορα
Επόμενο άρθρο ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Θέλεις να μάθεις ή να βελτιώσεις τα ελληνικά σου; Δήλωσε συμμετοχή στο Σχολείο Ενηλίκων