Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού – FedHATTA


Η Βουλευτής Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κα Βέττα πραγματοποίησε εχθές, 6.11.2023, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με στόχο την ενημέρωση για τα ζητήματα που απασχολούν τον Ελληνικό τουρισμό και τον ρόλο των τουριστικών γραφείων.
Στην συνάντηση έλαβαν μέρος η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κα Καλλιόπη Βέττα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Λύσανδρος Τσιλίδης και συνεργάτες τους.
Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας δόθηκε πλήρης ενημέρωση από την Ομοσπονδία για τα δεδομένα της τουριστικής αγοράς, για τις κρίσεις που την επηρέασαν και εξακολουθούν να την επηρεάζουν και για την προβλεπόμενη εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στο άμεσο μέλλον, εφόσον δεν υπάρξουν νέες απρόβλεπτες εξελίξεις.
Συζητήθηκαν επίσης, το πρόβλημα της τουριστικής αγοράς της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, η γεωπολιτική κρίση στη Μέση Ανατολή και στη Ρωσία-Ουκρανία, καθώς και οι πολυάριθμες εκκρεμότητες στον κλάδο των τουριστικών γραφείων.
Παράλληλα η κα Καλλιόπη Βέττα ενημέρωσε την Ομοσπονδία ιδίως για τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με στόχο την άμεση στήριξη από την Πολιτεία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του κλάδου στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες καταστροφές, ενώ η συνάντηση αναμένεται να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να συζητηθεί σε βάθος το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο.
Στο ίδιο πλαίσιο η Τομεάρχης Τουρισμού κα Καλλιόπη Βέττα​ προγραμματίζει σειρά παρόμοιων ενημερωτικών συναντήσεων με τους φορείς του Τουρισμού και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αφενός για την ανάδειξη και προώθηση των ζητημάτων του κλάδου και αφετέρου για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Προηγούμενο άρθρο Υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης χρήσης έκτασης από τον Δήμο Εορδαίας προς το Εθνικό Κέντρο Έρευνας
Επόμενο άρθρο Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης μία 44χρονη γυναίκα και ένας 60χρονος άνδρας για εμπορία ανθρώπων