Ειδήσεις

Στάθης Κωνσταντινίδης: Πενήντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου:

 «Πενήντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι αξίες των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που συνθέτουν τον πυρήνα της δημοκρατίας, αποτελούν αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση του πολιτεύματος και της κοινωνίας μας.

Πενήντα χρόνια μετά, με καθάρια ματιά για τα ιστορικά γεγονότα και καλά εδραιωμένους τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, σε μια Ελλάδα δημοκρατική, ελεύθερη και δημιουργική.

Πενήντα χρόνια μετά, ας τιμήσουμε την επέτειο του αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας μακριά από συμπεριφορές που την προσβάλλουν».

Προηγούμενο άρθρο Στάθης Κωνσταντινίδης: Ο νέος σταθμός κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα ακόμα σκαλοπάτι ώστε να φτάσουμε τον τόπο μας εκεί που ονειρευόμαστε
Επόμενο άρθρο Καλλιόπη Βέττα: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί μια υπενθύμιση σε όλους μας ότι τίποτε δεν χαρίζεται αν δεν το διεκδικήσεις