Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: Τα οξυμένα προβλήματα στο Καλλιτεχνικό Σχολείο αποδεικνύουν την έλλειψη κυβερνητικής βούλησης να στηρίξει την Παιδεία


ÓÕÆÇÔÇÓÇ Í/Ó ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÁÍÁÐÔÕÎÇÓ ÊÁÉ ÐÏËÉÔÉÓÌÏÕ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ (ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI)

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας με θέμα: «Κενά, προβλήματα και εκκρεμότητες στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης»

Στην ερώτηση, επισημαίνεται η σπουδαία συνεισφορά του Καλλιτεχνικού Σχολείου στην Π.Ε. Κοζάνης -το οποίο λειτουργεί από το 2018- που πιστοποιείται τόσο με το επίπεδο των εκατοντάδων μαθητών που έχουν φοιτήσει, όσο και με το πολιτιστικό αποτύπωμα στην ευρύτερη κοινωνία.

Ωστόσο, η μέριμνα του αρμόδιου Υπουργείου δεν είναι η ενδεδειγμένη μιας και τα κενά στους εκπαιδευτικούς παραμένουν παρά το γεγονός ότι οδεύουμε προς το τέλος του πρώτου τριμήνου. Συγκεκριμένα, δεν πραγματοποιούνται εβδομαδιαίως 59 ώρες χορού και 17 ώρες θεάτρου –κινηματογράφου, γεγονός που διαταράσσει το έργο του Σχολείου.

Παράλληλα, υπάρχουν προβλήματα με τον διαγωνισμό για την σίτιση, γεγονός που έχει οδηγήσει σε πρόχειρη λύση με προμήθεια σάντουιτς και χυμού από το κυλικείο, που σαφώς δεν ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, ενώ τα επόμενα χρόνια θα προκύψει σημαντικό κτιριακό πρόβλημα καθώς οι υφιστάμενες και προβλεπόμενες αίθουσες δεν θα μπορούν να καλύψουν τις σχολικές ανάγκες.

Τέλος, τονίζεται για μια ακόμη φορά, ότι δεν τηρείται η εξαγγελία της κυβέρνησης για την ειδική ρήτρα μετάβασης, με ευνοϊκά μέτρα για την περιοχή σε κάθε τομέα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να υφίστανται τις συνέπειες από την βίαιη και άδικη απολιγνιτοποίηση.

 

Ως εκ τούτου, τίθενται οι ερωτήσεις προς τον Υπουργό:

 

1.     Πότε θα καλυφθούν πλήρως τα κενά εκπαιδευτικών στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης; Προτίθεται να προκηρύξει οργανικές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες του Σχολείου;

2.     Πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την σίτιση των μαθητών;

3.     Ποια είναι τα σχέδια για την δημιουργία σχολικών αιθουσών στο Καλλιτεχνικό σχολείο;

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός στην Κοζάνη, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση
Επόμενο άρθρο Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε εξής περιοχές του Δήμου Εορδαίας την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου (09:00π.μ.-14:00μ.μ.)