Ειδήσεις

Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας: Εκπαιδευτική Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η.


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 στο πλαίσιο των μαθημάτων Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων και Χρηματοοικονομική Λογιστική 1 εκπαιδευτική επίσκεψη των φοιτητών/τριών του Τμήματος  Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Δυτικής  Μακεδονίας σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές επισκέφθηκαν την  5η μονάδα  του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και ενημερώθηκαν από τον  κ. Αλέξανδρο Χονδροκώστα, επικεφαλή του υποτμήματος ανθρώπινου δυναμικού και υποστήριξης και την κ. Μάγδα Χατζηκώστα, υποτομεάρχη Υγιεινής & Ασφάλειας σχετικά με τη λειτουργία και την ισχύ της «Πτολεμαΐδα 5» που είναι 660 MW, με χαμηλές εκπομπές CO2 και υψηλή απόδοση ικανή να ανταγωνιστεί μονάδες φυσικού αερίου. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για τον τρόπο της διοικητικής λειτουργίας της.

Στη συνέχεια οι φοιτητές/τριες συνοδευόμενοι/νες από τους υπεύθυνους διδάσκοντες τον Αν.Καθηγητή  κ. Κων/νο Σπινθηρόπουλο, το μέλος ΕΔΙΠ κ. Μαρίνα Βέζου και το μέλος ΕΤΕΠ κ. Ελισάβετ Αποστολίδου, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας και στους χώρους του διοικητηρίου.

Στο ΛΚΔΜ οι φοιτητές ενημερώθηκαν για θέματα παραγωγής λιγνίτη και προμηθειών των ΑΗΣ, για θέματα αποκατάστασης των εδαφών αλλά και θέματα Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων από τον κ. Αθανάσιο Κακάλη, Δ/ντη Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης (ΚΔΥ),την κ. Λίζα Γιάννου, Τομεάρχη Διοικητικής Διαχείρισης και την κ. Αικατερίνη Ναούμ, Υποτομεάρχη Διαχείρισης Τακτικού Προσωπικού.

Οι φοιτητές, μέσα από την επίσκεψη στην μεγαλύτερη εταιρία ενέργειας της χώρας κατάφεραν να συνδυάσουν την ακαδημαϊκή  γνώση με την εφαρμογή στο πεδίο της εργασίας.

Θερμές ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη της επιχείρησης για τη διάθεση μεταλαμπάδευσης των γνώσεων τους καθώς και για την άψογη φιλοξενία τους.

Προηγούμενο άρθρο Αιμοδοσία το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση του τόμου των Πρακτικών του ΄Δ Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας Κοζάνης