Ειδήσεις

Πλούσιο το εορταστικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Εορδαίας


Κέφι, δράση και δημιουργία για μικρούς και μεγάλους, υπόσχεται το εορταστικό πρόγραμμα που ετοίμασε για τα φετινά Χριστούγεννα ο Δήμος Εορδαίας, σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες και φορείς του Δήμου, με την επωνυμία «Νιφάδα τι Πτολεμα …είδες;», το οποίο παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου σήμερα Παρασκευή από τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας Θεόδωρο Βυθούλκα και τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου σε θέματα Πολιτισμού Δημήτριο Καρακασίδη, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής σε όλο τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής.

Η έναρξη των φετινών εκδηλώσεων γίνεται το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου με τη “Γουρονοχαρά” στην Κοινότητα Βλάστης, ενώ γλέντι με «Ηπείρου Γεύσεις» διοργανώνουν το βράδυ του Σαββάτου οι Ηπειρώτες της Εορδαίας.

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου με συναυλία της Ρίας Ελληνίδου, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν των Θεοφανείων στις 6 Ιανουαρίου 2024, με το ποντιακό δρώμενο «Γιορτές του Μώμου».

Η επικεφαλίδα των φετινών εκδηλώσεων έχει τίτλο «Μύθοι και Παραδόσεις», καθώς θα λειτουργήσει Έκθεση θεματικού πάρκου σε περίπου 800 τετραγωνικά μέτρα ανοικτό χώρο στο Παλιό Πάρκο της πόλης της Πτολεμαΐδας, με ρομποτικά εκθέματα- γνωστούς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας. Τα ρομποτικά εκθέματα, στα οποία περιλαμβάνονται ο Κένταυρος, ο Κύκλωπας, οι Σειρήνες και φυσικά οι ήρωές μας Ηρακλής και Οδυσσέας, πλαισιώνονται από ειδικό σκηνογραφημένο περιβάλλον από φυτά και βράχους.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα υπάρξει και φέτος το γνωστό τρενάκι για βόλτες στην πόλη, με χορηγία της ΔΕΗ ΑΕ, και μάλιστα  θα διαθέτει και βαγόνι για τα άτομα με αναπηρία και αναπηρικά αμαξίδια.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Πλακεντάς,  στόχος των εκδηλώσεων της ΝΙΦΑΔΑΣ είναι:

  • Η δημιουργία εορταστικού κλίματος σε όλο το Δήμο με χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και στις Κοινότητές μας.
  • Μείωση των μετακινήσεων σε άλλους χριστουγεννιάτικους προορισμούς και ανάκαμψη του τζίρου της τοπικής αγοράς.
  • Πρωταρχικός στόχος μας η συλλογικότητα και αυτό φαίνεται από το ίδιο το Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα.

 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι όλες οι εκδηλώσεις και το θεματικό πάρκο προσφέρονται δωρεάν.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση του τόμου των Πρακτικών του ΄Δ Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Κοζάνη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών