Ειδήσεις

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Οικοδομούμε μια τοπική αυτοδιοίκηση έξυπνη, διορατική, λειτουργική, λιγότερο γραφειοκρατική, περισσότερο παραγωγική»


«Με τη νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας μας, επικυρώθηκε πανηγυρικά η αξιοπιστία μας στο διεθνές περιβάλλον. Με σύμμαχο τη σταθερότητα, οι προοπτικές της Ελλάδας γίνονται ακόμα πιο ευοίωνες. Αναγκαίος όρος για να εκπληρωθούν οι θετικές προβλέψεις για την πατρίδα μας, είναι να οικοδομήσουμε μια δημόσια διοίκηση -ουσιώδες μέρος της οποίας αποτελεί η τοπική αυτοδιοίκηση- έξυπνη, διορατική, λειτουργική, προσβάσιμη, λιγότερο σπάταλη, ενεργειακά πιο αυτόνομη, λιγότερο γραφειοκρατική, περισσότερο παραγωγική. Βασικό όπλο για να το πετύχουμε αυτό είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και φυσικά του τμήματος εκείνου που βρίσκεται εγγύτερα στον πολίτη, κι αυτό δεν είναι άλλο από τις δημοτικές και περιφερειακές υπηρεσίες και αρχές » δήλωσε ο κ. Στάθης Κωνσταντινίδης από το βήμα του 15ου OTS Forum, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη με θέμα «ψηφιακή στρατηγική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Χαιρετίζοντας τις εργασίες της ημερίδας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, σημείωσε ότι στην κατεύθυνση της ψηφιακής αναβάθμισης, η σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, κατάφερε μια αλματώδη πρόοδο το προηγούμενο διάστημα, πράξη που αποτελούσε δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης και είχε την καθολική υποστήριξή της.

«Το υπουργείο Εσωτερικών, ευρισκόμενο εξ αντικειμένου σε μεγαλύτερη εγγύτητα και συνάφεια στην υπόθεση αυτή, πρωτοπορεί και ενσωματώνει τις εφαρμογές που του διαθέτει ο κλάδος αλλά και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη, για την εξοικονόμηση πόρων, για μια καλύτερη δημόσια διοίκηση, για μια καλύτερη δημοκρατία» πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Προηγούμενο άρθρο Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 04-12-2023 έως 10-12-2023)
Επόμενο άρθρο Σε ποιες οδούς της Κοζάνης δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, μέχρι το απόγευμα (04-12-2023)